Advent Erzsébetvárosban


2019-12-15 11:02:51  | cikk: Babos Petra  | 


Advent Erzsébetvárosban főképe
Pár évvel ezelőtt Papp András és barátai kezdeményezésére indult el az Erzsébetvárosi Advent elnevezésű rendezvény. A program célja, a városrész közösségéhez tartozás érzésének erősítése, a rászoruló idős lakótársaik támogatása, és egymás megajándékozása.
Az idei évben is megszervezték a Béke tér közelében a meghitt rendezvényt. A megjelenteket Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntette, aki mint mondta, az ajándékozás az egymás iránt érzett tisztelet, segítőkészség, szeretet, kedvesség, mely nem csak anyagi javak formájában, de olyan közös tevékenységekkel is kifejezésre juthat, mint egy fenyőfának a közös feldíszítése, a városrész központjában.
A helyi ovisok kedves műsorral készültek

- Nemes gesztus, hogy az őszi, Erzsébetváros napi adománygyűjtés kedvezményezettje, az óvoda nem csak hálával fogadta a több százezer forint értékű adományt, melyből többek között egy trambulint vásároltak, de a mostani műsorral az idei rendezvényünkön is hozzájárulnak idős embertársaink javára szervezett adomány-gyűjtésünk sikeréhez. Köszönöm segítőtársaim, többek között Horváth Jenőné, Katika és Kósa Kornél barátom segítségét, Kocsis Miklós, a vendéglő tulajdonosának támogatását, Petri Lászlóné tagóvoda-vezető és kollégáinak közreműködését. Szervezőtársaim és valamennyi erzsébetvárosi lakó nevében köszönöm, hogy eljöttek adventi rendezvényünkre, köszönöm adományaikat. A karácsonyfánkon elhelyezett díszek az elkövetkező napokban e forgalmas helyen elhaladók, helybéliek, vonatra-buszra szállók, útra indulók és érkezők, vagy épp csak az átszállás perceiben várakozók egy pillantást vetve e fára átélhetik a karácsony üzenetét. Gondoljanak ránk, erzsébetvárosiakra, szeretteikre, és arra a megváltóra, aki születése pillanatban szintén úton volt és egy vendéglő mellett jött e világra. Örömteli készülődést kívánok az elkövetkezendő napokban mindannyiunk családjában, munkatársaink, barátaink körében és áldott karácsonyt meghitt együttlétben, szeretetben - zárta gondolatait Venczel Csaba.
A megjelenteket elsőként Venczel Csaba köszöntötte

A megjelenteket Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte a harmadik adventi vasárnap előestéjén, amikor a hitnek és a reménynek a gyertyája már meggyulladt, harmadik vasárnap pedig a szeretet gyertyáját gyújtjuk meg, jövő héten pedig a béke gyertyájának lángja lobban fel. Amikor a béke gyertyájával a hit, remény szeretet lángja is fellobban, s elérkezünk a karácsonyhoz, folyamatosan hosszabbodnak a nappalok, egyre nagyobb a világosság, s újra örülhetünk annak, hogy az időjárás és az életünk is jobbra fordul.
-Az, hogy Erzsébetvárosban fenyőfát állítottak, nagyon jó kezdeményezés volt, ez a helyiek összefogásán múlott, illetve azon, hogy a városrész lakói kifejezzék identitásukat, egyéniségüket, hogy ők a városon belül is képviselnek egy közös múltat, s ezt kifejezik ebben a fenyőfában is. A kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy az idei évben további városrészek csatlakoztak ehhez az igényhez, s további három városrészben állítanak még karácsonyfát, a Vajdán, a Kiliánon és a Felsővárosban is. Azt gondolom, az erzsébetvárosiak egy példával jártak elő, megmutatták, hogy ha a városon belül összefognak, s kifejezik azt, hogy ők összetartanak, akkor ez mások számára is követendő példa, s ezt a példát követték más városrészben is - mondta Unger Tamás, majd azt kívánta mindenkinek, hogy a hit, remény, szeretet és béke gyertyájának fénye ragyogja be az ünnepet. Áldott, békés, boldog karácsonyt, s eredményekben, szerencsében, egészségben és mindben gazdag új évet kívánt.
Együtt díszítették fel Erzsébetváros karácsonyfáját a megjelentek

A rendezvényt a helyi óvodások kedves, karácsonyi műsora színesítette,
A műsor után finom pogácsával, süteményekkel és meleg teával várták a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!