Elkészült az esztendő utolsó járdafelújítása


2019-12-14 23:52:50  | cikk: HuHa  | 


Elkészült az esztendő utolsó járdafelújítása főképe
A héten befejeződött a Második utcai járdafelújítás, a műszaki átadás-átvétel lezajlott, csupán némi tereprendezést kell még elvégezniük a kivitelezőknek, amire a csapadékos időjárás miatt eddig nem volt lehetőség. A beruházást a hét közepén tekintette meg az építő cég képviselőivel dr. Áldozó Tamás polgármester és Bakos László önkormányzati képviselő. Akkor az utolsó métereken dolgoztak a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai.
A hét közepén már az utolsó méterek burkolása volt csak hátra

A járdafelújítás a páratlan oldalon az Aradi utcától a Nagyváradi utcáig tartott, a páros oldalon pedig az Aradi utcától a Bakonyér hídig. Ez összesen 595 méter hosszú új járdát jelent, a megújított gyalogosfelület területe 774 négyzetméter - emlékeztetett Rádi Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője. A munkavégzés november elején kezdődött, a csapadékos időjárás öt napon nem tette lehetővé az építkezést, de így is határidő előtt végeztek a felújítással.
A megújult járdaszakaszok vonzóbbá tették az utcaképet, a rendezett csapadékvíz-elvezető árkok pedig még inkább erősítik ezt a látványt. A kivitelezőknek az új járda megépítése végén a járófelület körüli területet rendezniük kell, helyre kell állítani a környezetet, ebben az utcában ez nagyon látványosan sikerült.
-A terület helyreállítása feladata minden kivitelezőnek a munka végén, azt gondolom ennyi bőven belefért a projektbe, hogy a csapadékvíz-elvezetőket kicsit rendezettebbé tegyük - fogalmazott Rádi Róbert, aki arra is felhívta a figyelmet, az árkok működésképes állapotban tartása, az átereszek tisztítása a lakók feladata a szabályozás szerint és a most rendezett árkok hosszú távon csak akkor tudják ellátni funkciójukat, ha a lakók gondoskodnak a tisztításukról.
Kincses László, Rádi Róbert, dr. Áldozó Tamás és Bakos László (balról jobbra) egyeztettek a munkáról

-A Második utcában élők elégedettek a beruházással - ezt Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője osztotta meg velünk, aki rendszeresen megtekintette az építkezést és kikérte az itt élők véleményét.
-A múlt héten beszélgettem az utca lakóival, valamennyien nagyon örültek a járdafelújításnak. Elégedettséggel töltötte el őket, hogy a kivitelezők nagyon barátságosak, segítőkészek voltak és figyelembe vették igényeiket, akár a kapubejárók kialakítása, akár a lefolyók kivezetése kapcsán. Annak pedig külön örültek, hogy az igazán hideg idő beállta előtt befejezik a munkát - mondta.
-A Második utca az egyik legszebb, legcsendesebb utcája a Tókertnek, ezzel a járdafelújítással és a rendezetté tett árkokkal még vállalhatóbbá lett - fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester a munkálatok megtekintésén.
A munkaterület helyreállítása keretében rendezetté tették az árkokat is

A járdafelújítás-sorozatot úgy összegezte, nemcsak az idei, hanem az elmúlt öt évi járdafelújítás is elégedettségre ad okot, hiszen sokkal több járófelületet sikerült megújítani, mint azt megelőzően.
-Minden bizodalmunk megvan abban, hogy hasonló ütemben folytathatjuk a munkát a következő években is. 2020-ban a Gróf úton biztosan lesz új járda, erre pályázati forrást is kaptunk, de a többi utcáról is egyeztetünk. Kéttornyúlakon fogunk járdát építeni, tervezünk az Áchim András utcával is és ezen kívül szeretnénk még 6-7 utcában megújítani a gyalogosfelületet - közölte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!