Negyedik helyen telel a Perutz FC


2019-12-14 19:50:33  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Negyedik helyen telel a Perutz FC  főképe
29 szerzett ponttal a bravúros, negyedik helyen telel a Perutz FC együttese.

A pápai alakulat a 2019/2020-as őszi szezont és a két előrehozott tavaszi találkozót is idevéve nyolc győzelmet, öt döntetlent és négy vereséget tud felmutatni, 24 lőtt és 20 kapott gólt. A nyáron a biztos bennmaradást célul kitűző együttes jócskán túlteljesítette az előzetesen elvártakat, hiszen egész félévben ott volt az NB III nyugati csoportjának élmezőnyében - sőt olyan is előfordult, hogy vezette a csoportot - a tavaszi folytatás előtt mindössze négy pontra van a harmadik helytől.

- Úgy gondolom, jó évet zártunk, pontszámban, helyezésben, győzelmek számában sikerült előrelépnünk a tavalyi félszezonhoz képest és a kapott gólokat is lejjebb redukáltuk - kezdte visszatekintését Lengyel Ferenc vezetőedző. - Elégedett vagyok a fiúkkal, s bár az idény közepén volt egy kisebb hullámvölgyünk és az eredményes hazai futballal is sokáig adósak maradtunk, az év végére azért sikerült kiegyenesednünk és azt gondolom, nincs okunk búslakodni.

Nyolc hazai mérkőzésen mindössze három alkalommal sikerült otthon tartania a pontokat a pápai csapatnak, ami azt jelenti, hogy 24-ből 13 pontot veszített a Várkert úton. Érdekesség, hogy vendégként 18 egységgel sikerült növelni az egységek számát, ami az egyik legjobb mutató a mezőnyben.

- A támadó szekcióból többen is távoztak a nyáron, emiatt nem tudtunk kellő minőséget vinni a támadásainkba, így kevésbé voltunk hatékonyak az ellenfél kapuja előtt - vélekedett a hazai pályán mutatott teljesítményről a pápai tréner. - A másik gondot a pontrúgások hatástalanítása jelentette, hiába gyakoroltuk, osztottuk ki az embereket, szabadrúgásból, szögletet, bedobást követő szituációkból is több elkerülhető gólt kaptunk. Emellett eléggé alacsony szerkezetű a csapatunk, nagyjából 1,8 méter az átlag, amit riválisaink többször ki is használtak. A 20 bekapott gólunkból 14-et pontrúgás előzött meg, azt hiszem, ez sok mindent elmond.

A vezetőedző kifejtette, a rutintalanság is lehetett az oka néhány visszafogottabb eredménynek, az átlagéletkor 23,5 év, gyakori volt, hogy négy-öt 19 éves labdarúgó is ott volt a pályán. A szezonban kétségtelenül az egyik legjobb teljesítménnyel a Vasas elleni kupameccsen rukkoltak elő a Perutz játékosai, az NB II-es fővárosi klub csak hosszabbítás után jutott tovább Pápán.

- Egy korábbi NB II-es csapatot, a Ceglédet idegenben győztünk le és a következő fordulóban volt esélyünk a továbbjutásra a Vasas ellen is. Sok telefont kaptam a meccs utáni napokban, mindenkitől csak dicséretet hallottam és én is úgy gondolom, hogy emelt fővel estünk ki.

Lengyel Ferenc a jövővel kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy néhány poszton sikerül megerősíteni a keretet, ugyanakkor kicsi lesz a játékosmozgás.

- Azt kértem a vezetőktől, hogy amennyire lehet, tartsuk egyben a keretet, nem látom értelmét új játékosokat hozni, csak akkor, ha jobbak az ittenieknél. A téli alapozás január 8-án kezdődik, hét hetünk lesz, hogy tisztességesen felkészüljünk és az ideihez hasonló eredményes szezont fussunk - zárta értékelőjét Lengyel Ferenc.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!