100 pont fölé jutva nyert a Concordia Motax KC Pápa


2019-12-14 17:15:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


100 pont fölé jutva nyert a Concordia Motax KC Pápa főképe
A pápaiak nyerték az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjának szomszédvári rangadóját, miután 100 pont fölé jutva legyőzték a győri egyetemistákat.

Kiegyenlített játékot hozott az első 5 perc, ezután kisebb előnyt a hazaiak alakítottak ki, a vendégek edzője Burai labdaszerzése és ziccere után 15-10-nél rögtön időt is kért. Rátvay Tamás intelmeit nem igazán fogadták meg a győriek, a rövid pihenő után ugyanis folytatódott a Burai „show”, hármasával a Pápa már közelített a kétszámjegyű különbség felé, a ponterős támadójáték mellé hatékony védekezés is társult, így sok oka nem lehetett a panaszra a hazai kispadnak. 29-19-es első negyed után Horváth Attila triplája megadta a folytatás alaphangulatát, a hazaiaknál ültek a figurák, a védekezés továbbra is jó volt, egyéni és csapatszinten is tetszetős játékot láthattunk a Concordiától, egyedüli problémát Murai alkarsérülése jelentette, a fiatal játékos kezét hosszú időn keresztül jegelni kellett. Így sem maradt vezér nélkül a PKC, Burai Róbert 18 ponttal vette ki a részét a húszpontos, 47-27-es első félidei vezetésből. 8-2-vel kezdte a második félidőt a Pápa, ám ezután kisebb hullámvölgybe került, a Győr pedig ezt kihasználva tíz pontra csökkentette a különbséget (74-64). Kálmán edző természetesen időt kért, mely alatt sikerült rendet tenni a fejekben, az utolsó negyedre 18 pontos vezetés tudatában készült a Concordia. Az utolsó felvonásban nem volt újabb esélye a felzárkózásra a Győrnek, a pápaiak magabiztosan játszottak és megszerezték egymás utáni negyedik sikerüket, a 101-83-as végeredményt Márton László állította be, üröm az örömben, hogy Keller Vidor és Balla Péter is bokasérülést szenvedett.

Concordia Motax KC Pápa - SZE Győri KC 101-83 (28-19, 23-10, 19-23, 31-31)

Concordia Motax KC Pápa: Balla 12, Burai 41/6, Horváth A. 3/3, Murai 7, Keller 8, cserék: Sonyák 10/3, Hódi 10/6, Márton Á. 2, Kocsis 5, Márton L. 3, Kovács, edző: Kálmán László.

SZE Győri KC: Csaba 21/9, Rátvay 17/3, Horváth 12/6, Berneczei 7, Geiger 2, cserék: Nagy 14/12, Domsitz 2, Kámán 8/6, Tóth, Varga, edző: Rátvay Tamás.

Kálmán László: Az első félidőben nagy előnyt szereztünk. Második félidőben visszaestünk tíz pontra, de okosan megfogtuk a védekezést. Kettő sérülés is sújtott minket, ennek ellenére maximálisan elégedett vagyok.

Rátvay Tamás: A Pápa egyértelműen szép és megérdemelt sikert aratott. A második félidőben próbáltuk kozmetikázni az eredményt, hellyel-közzel ez sikerült is, viszont óriási előnyt adtunk nekik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!