Munkácsys sikerek a megyei nemzetiségi kulturális fesztiválon


2019-12-14 14:22:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Munkácsys sikerek a megyei nemzetiségi kulturális fesztiválon főképe
November végén 24. alkalommal rendezték meg Városlődön a Német Nemzetiségi Kulturális Fesztivált, melyen a megye nemzetiségi iskolái mérik össze tudásukat. Ebben az évben 22 iskola közel 500 tanulója mérte össze tudását, akiket összesen 90 pedagógus készített fel a versenyre. A Munkácsy iskolát csaknem száz tanuló képviselte néptánc, kórus, szóló ének, zene és vers-próza kategóriában.
Szücs Judit, az idegennyelvi munkaközösség vezetője hírportálunknak elmondta, kórusuk, szóló énekesük, Kulcsár Lia 2.nn osztályos tanuló, felsős néptáncosaik, furulyásaik arany, míg az alsós néptáncosaik és zenekaruk ezüst minősítést kapott a fesztiválon. Vers-próza kategóriában Gulyás Ábel Botond 2. n osztályos tanuló 1. helyezést, nyelvjárás kategóriában Pilter Örs 3. n osztályos tanuló 1. helyezést ért el. Ezzel ők bejutottak a márciusban Mosonmagyaróváron megrendezésre kerülő regionális döntőbe. Kiemelte még Sebesi Zsófia 4.n, Horváth Ráhel Jázmin 6.n és Császár Tamás 8.n osztályos tanulókat is, akik szintén szépen szerepeltek a megmérettetésen. A diákokat kilenc pedagógus készítette fel, s tizenegy műsorszámban szerepeltek.
Szücs Judit hozzáfűzte, jó érzés évről évre részt venni a megyei nemzetiségi fesztiválon. A zsűri megdicsérte a munkácsysokat, azt mondták, igazán büszkék lehetnek magukra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!