„A tranzisztor kor hajnalán…” – Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar a Játékfesztiválon


2010-06-12 06:55:32  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


„A tranzisztor kor hajnalán…” – Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar a Játékfesztiválon főképe
Másfél órás élőkoncertet adott tegnap este Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar a Fő téri nagyszínpadon. A fergeteges hangulat a 9 tagú zenekar fellépéseinek természetes velejárója. Nem volt ez máshogy Pápán sem. A rajongók kedvenceikkel közösen énekelték a rockabilly nagy slágereit, és szívták magukba a velejáró életérzést, amelyet a zenekar minden mozdulatával és koreográfiájával sugároz.

-    Itt állunk most egy igazán felszabadult hangulatú élőkoncert után. Hogy érezted magad a pápai közönség körében?
-    Nagyon jól éreztem magam, igazán aranyosak voltak. Bár úgy láttam, az elején elkélt a biztatás, egy kis hangulatfokozás, de aztán a „Csokoládé” megtette hatását, onnan már sokkal felszabadultabb volt a közönség.

-    Egy élőkoncerten, mint amilyen a pápai is volt, van kidolgozott repertoárotok vagy többnyire improvizáltok?
-    Általában adott a repertoár, mindig készülünk egy kis kinyomtatott műsorral. De azért van úgy, hogy eltérünk tőle. Most például ezen a papíron szerepelt az új lemezünkről is pár dal, de valamiért Nova bácsi úgy döntött, hogy ezeket most nem játszuk el. Emiatt egy kicsit szomorú vagyok, de talán jobb is, hogy így döntött, mert ezeket a dalokat mindenki ismerte, az újak pedig valószínűleg szokatlanul hatottak volna.

-    Ha már itt tartunk, hogy állt össze az új lemez?
-    A lemez pár hónappal ezelőtt jelent meg, Retúr címmel. És abban különbözik a többi lemezünktől, a Para Twist című szám kivételével ugyanúgy feldolgozások kerültek rá, de megpróbáltunk előrehaladni az években, a modern dalokat 60-as évekbeli köntösbe öltöztettük. Az volt a célunk, hogy ezeket a dalokat visszarepítsük a 60-as évekbe.

-    Nos igen, a retro. Nemcsak hogy egyedi stílust, de ezzel együtt egy életérzést is képviselsz mind a színpadon, mind a magánéletben.
-    Ezt az életérzést vagy optimizmust, pozitív gondolkodást, amit nekem a rock ’n roll vagy a 60-as évek adnak, az anyatejjel szívtam magamba. Hiszen bátyám a Dolly Rollban és a Hungária zenekarban énekelt. Úgyhogy már az anyukám pocakjában is jártam koncertre. Aztán később pedig csak arra emlékszem, hogy azok a fények, azok a ruhák, az a zene és minden összességében lenyűgözött…

-    Váltsunk pár szót a kezdetekről is! Hogy alakult meg a zenekar, milyen körülmények között?
-    Testvérem által Nova bácsi már újszülött korom óta ismer. Sokáig titkoltam, hogy énekesnő szeretnék lenni, mert anyukám és testvérem is nagyon féltettek ettől a pályától. Aztán a későbbiekben többször kértek az iskolában, hogy énekeljek szalagavatókon és évnyitók, évzárók alkalmával. És akkor elhatároztam, hogy megkeresem Nova bácsit, segítsen nekem zenei alapban. És feltűnt neki, hogy én legszívesebben a 60-as évek gyöngyszemeiből válogattam. Elkezdtünk hát agyalni, hogy mit is lehetne ezzel kezdeni. És akkor csak annyi történt, hogy összekoordinált bennünket a zenekarral, nagyon megszerettük egymást, és most már hét éve zenélünk együtt. Tényleg olyan, mint egy nagy család!

-    Milyen tervek és célok állnak most előttetek? Esetleg egy következő fellépés?
-    Most lesz egy hosszabb szünet a zenekar életében, merthogy négy hónapos várandós vagyok. Októberig vállalunk fellépéseket, és aztán majd februártól megint. De a négy hónapos szünetet egy nagyszabású koncert fogja megelőzni. Még csak tervben létezik a fejünkben, még nem álmodtuk meg a körülményeket, hogy hol s mint legyen. De én nagyon szeretném és nagyon örülnék neki. A négy hónapos szünet sem fog tétlenül telni, ugyanúgy dolgozik tovább a zenekar, azt terveztük, hogy teljesen új dalokat fogunk készíteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!