Vigyázni vásárláskor is!


2019-12-14 12:39:26  | cikk: HuHa  | 


Vigyázni vásárláskor is! főképe
Vannak olyan bűnelkövetői körök, akik arra specializálódtak, hogy a nagyforgalmú bevásárlóközpontokban, üzletekben és környékükön a tömeget és a vásárlók figyelmetlenségét kihasználva szerezzék meg a polgárok értékeit, legyen szó kézpénzről, bankkártáról vagy mobiltelefonról. Éppen ezért fontos, ha karácsonyi bevásárlásaikat intézik, legyenek nagyon körültekintőek - figyelmeztetett Szabó Péter rendőr főhadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.
Szabó Péter rendőr főhadnagy hívta fel a figyelmet a jellemző veszélyekre

Felhívta a figyelmet arra, ha autóval indulunk vásárolni, a parkolóban leállított gépjárművet mindig gondosan zárjuk be és látható helyen ne hagyjunk értéket. Ugyanilyen fontos, hogy a kézitáskánkat - melyben a pénzünket, bankkártyánkat, telefonunkat tartjuk - ne tegyük bele a bevásárlókocsiba, hiszen a vásárlás közben nem tudjuk állandóan szemmel tartani.
-Ha automatából veszünk ki pénzt, figyeljünk arra, hogy a pin kódot senki ne lássa, a készpénzt pedig lehetőleg kabátunk belső zsebében helyezzük el a pénztárcánkkal, bankkártyánkkal és telefonunkkal együtt - tanácsolta.
A legfontosabb tanácsokat plakátokon is ismertetik

A rendőr főhadnagy arra is figyelmeztetett, az év végi ünnepek előtt nagyobb forgalomra kell számítani az utakon és a bevásárlóközpontok környékén, a fokozott figyelemmel való közlekedés mindenképpen indokolt.
-A parkolókban az a legjellemzőbb, hogy a tolatás során következnek be balesetek, ezért hátramenetnél különösen ügyeljünk a többi közlekedőre, de kiemelten kell figyelni arra is, hogy a parkolókban is megnövekszik a gyalogosok száma, így az üzletekbe sietőkre, vagy az autójukhoz igyekvőkre is vigyázni kell - figyelmeztetett a főhadnagy.
A Pápai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart a forgalmasabb helyeken

Szabó Péter arról is szólt, a Pápai Rendőrkapitányság fokozott rendőri ellenőrzést tart a nagy forgalmú helyek, bevásárlóközpontok környékén az ünnep előtti időszakban, munkájukat a polgárőrök, közterület-felügyelők segítik. A megelőzésben a közösségi szolgálatos diákokra is számíthatnak, ők a prevenciós kiadványok szétosztásában közreműködnek. Mindezen tevékenységek már most is zajlanak, csütörtökön például a Tesco parkolóban osztottak megelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat, de az Interspar áruháznál is figyelmeztették a vásárlókat a legfontosabb veszélyekre és a bűncselekmények megelőzési lehetőségeire.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!