Adventi hangverseny a német nemzetiségi önkormányzat szervezésében


2019-12-14 08:42:53  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi hangverseny a német nemzetiségi önkormányzat szervezésében főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat harmadik éve szervezi meg advent idején a város és a környék nemzetiségi csoportjainak hangversenyét. A koncertnek a Szent József kápolna adott otthont. A hangversenyen az óvodások és az általános iskolások is bemutatkoztak, így idén a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, de fellépett Piller Károly, a Gannai Asszonykórus és a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar is. Az adventi hangverseny elején Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte a szép számban megjelenteket.
Az ünnepi hangversenyen fellépett a  unkácsy iskola énekkara is

-Advent idején, amikor meggyullad az első gyertya, akkor egyfajta boldogság járja át szívünket, lelkünket, mert ebben az időszakban, amikor is egyre csak nő a sötétség, jól esik kis fényt is látni. Ahogy pedig egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz és egyre több gyertya gyullad meg a koszorún, egyre nagyobb az öröm a szívünkben. Ilyenkor előjönnek azok az érzések, érzelmek, amikkel a hétköznapokban szembesülünk, legyen az öröm, vagy fájdalom. Szerintem pont ez a fény hiányzik a mai világban az emberek életéből. Mindenki végzi a maga feladatát, teendőit, de sokszor azt érzi az ember, hogy nincs megállás. Nem tudja félretenni dolgát, hogy elcsendesedhessék a lelkében. Amikor pedig eljön a karácsony ünnepe, sokan csak ekkor érzékelik igazán, hogy mi is az ünnep valójában, hogy mit is jelent felkészíteni magunkat külső és belsőképpen. Az advent azt jelenti, hogy a belső lelki fény felragyogtatja a lelkeket, akár csak egy pillanatra is. Ezt az örömöt pedig szeretnénk a körülöttünk élőkkel megosztani, hogy ezáltal ők is részesei legyenek a várakozásnak, amiben most vagyunk - mondta Pillerné Fódi Ilona, majd köszöntőjét Aranyosi Ervin: Mi lenne, ha... című versével zárta.
A koncert közös énekléssel zárult, melyen a Csendes éjt, vagyis a Stille Nacht-ot énekelték a kórusok.
A hangverseny után szeretetvendégségre várták a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!