Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán


2019-12-11 23:19:42  | cikk: ha  | 


Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán főképe
Ha valaki a Pannonia Reformata Múzeum előtt sétál, tegyen egy rövid kitérőt az udvarba, megéri, higgyék el. Az Ótemplom falán ugyanis adventi hangulatú fényfestés melegíti a lelkeket a hidegben, kellemes zeneszó mellett. - A fényfestés egyre népszerűbb, de városunkban még ritkaság, így azt gondoltuk, hogy a különleges hangulatú adventi udvarunkban jól mutatna. Kérésünkre a református gimnázium tehetséges képzőművészetis növendékei állították össze a vetített képeket Kisantal Tibor tanár úr vezetésével - mondta Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető.

Kisantal Tibor és tanítványai

Kisantal Tibor grafikus, a Refi tanára több projektben is együtt dolgozik diákjaival a múzeumban. Vannak osztályok, akik közösségi oldalakra készítenek posztokat, a 12. évfolyamosok foglalkoztató füzeteket állítanak össze, a végzősök pedig a fényfestést kapták feladatul. - Vannak terveink a fényfestéssel, s ez nagyon jó első lépés volt az úton - mondta Kisantal Tibor. - A csapatban heten vannak, Punk Rebeka, Turcsi Dorina, Legény Tamara, Végh Dorottya, Hujter Alexandra, Bakonyvári Orsolya és Nagyfi Luca. Ők kóstoltak most bele a mozgóképes szerkesztésbe, vágásba. Kihívás volt, mert viszonylag rövid idő alatt kellett összeállítani az adventi témájú vetítést. Az egyéni hangulatfilmek legtöbbje egymást követő képekből áll, de a növendékek igyekeztek alkalmazni az átúszásokat, egymásra vetítést - kicsit a diaporámára emlékeztet ez a fényfestésünk - tette hozza a szakgimnázium tanára.

Fényfestés az Ótemplom falán

Hujter Alexandra elmesélte, hogy most először találkoztak ezzel a szerkesztési móddal, a vágással, izgultak is, de aztán tanáruk segítségével sikerült megoldani a feladatot. Alexandra hangulatfilmje egy erdőt mutat be, annak lakóit, a film elején egy házikó látható, melyről aztán kiderül, hogy ott született Jézus. - Egy idilli képet szerettem volna a nézők elé tárni, s az volt a célunk, hogy örömet szerezzünk azoknak, akik megnézik a munkánkat - mondta a végzős növendék. Tehát sötétedés után minden este fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán. Egy kellemes séta szemet-lelket gyönyörködtető pihenője lehet, kár lenne kihagyni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!