Aki ad, az kap - Cipősdoboz akció a Tarczyban


2019-12-11 16:23:21  | cikk: Babos Petra  | 


Aki ad, az kap - Cipősdoboz akció a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai már harmadik éve vesznek részt a karácsonyi cipősdoboz akcióban. A program szervezője a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményének Család- és Gyermekjóléti Szolgálata. A tarczys diákok az idei évben is sok cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek össze, melyet ma délelőtt adtak át a szolgálat képviselőinek.
A 8. a osztályos Méhes Lotti Bettina már nem először készített cipősdobozokat a rászorulók részére, idén 68 dobozt állított össze.
-Rengeteg olyan ajándékot találtam otthon, amire már nekünk nincs szükségünk, s úgy gondoltuk a családdal, hogy felajánljuk a cipősdoboz akcióba. Ismerőseink is hoztak hozzánk csomagot. A 68 cipősdobozba került ruha, édesség, táska, társasjáték, írószerek. A csomagokat újszülöttől egészen 16 éves korúnak szólóig állítottuk össze. Remélem, örülni fognak a gyerekek majd karácsonykor az ajándéknak - mesélte a fiatal tarczys lány.
Sok cipősdobozt gyűjtöttek a tarczysok

-Anyukámmal készítettem a csomagot, melybe írószereket, édességet raktunk. Úgy gondolom, adni szép, s ezzel még szebbé tehetem egy hasonló korú gyermek karácsonyát - mesélte a 3. e osztályos Lőrincz Dorka.
Szintén édesanyjával együtt állította össze a cipősdoboz tartalmát Császár Kolos, 1. e osztályos kisfiú. Mint mondta, egy hasonló korú fiúnak szánta a dobozt, melybe dínós játékot is tett.
Péntek Lívia Lilla 1. e osztályos elárulta, tolltartót, könyvet, kistáskát, édességet rakott a cipősdobozba anyukájával. A kislány hangsúlyozta, jó érzés volt a csomagot összeállítani.
Vas Zita ifjúságvédelmi felelős, szervezőtől megtudtuk, nagy öröm számunkra, hogy az idén nagy sikert aratott az akció a diákok körében, hiszen idén közel száz csomag gyűlt össze.
-Köszönöm a szülőknek, hogy támogatták ezt a kezdeményezést. Büszkék a diákjaink, akik csomagot állítottak össze, hiszen aki ad, az kap is, s így kialakult bennük az adni öröm igénye. A tanulóink egy-egy szaloncukrot kaptak, s ebből is jól látszott, hogy az apró meglepetésnek is hogy tudnak örülni a gyerekek - zárta gondolatait.
A Tarczy iskola már harmadik éve gyűjtött karácsonyi cipősdobozokat

Földi Anikó, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményének Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szakmai vezetője elmondta, nagy örömünkre, a Tarczy iskola évről- évre részt vesz az akcióban.
-Jó látni, hogy ilyen sok adakozó gyermek van. Úgy látjuk, a pedagógusok nevelő céllal ösztönzik a diákokat az adományozásra. Terveink szerint több mint száz családot szeretnénk megsegíteni az akcióval. A programban a Tarczy mellett a nemesgörzsönyi iskola, a Mező és az Acsády vesz részt - tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki hozzáfűzte, a csomagokat a Pápa környéki rászoruló gyerekek kapják meg.
A gyerekek nagy örömmel segítettek bepakolni a sok csomagot az autókba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!