Amiről a bélyegek mesélnek


2010-06-12 00:57:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Amiről a bélyegek mesélnek főképe
Ma délután a 20. Nemzetközi Játékfesztivál keretén belül Amiről a bélyegek mesélnek címmel nyílott kiállítása a Pápa Városi Bélyeggyűjtő Szakkörnek és a Sárvári Városi Bélyeggyűjtő Szakkörnek a Várkastély 1. számú termében. Itt mutatták be azt a 4770 darab bélyeg felhasználásával készült Rubik kocát, mely a 20. Nemzetközi Játékfesztivál alkalmából készítettek.
- A bélyeg felragasztható halhatatlanság - kezdte köszöntőjét Somogyi Zoltán, a Pápa Városi Bélyeggyűjtő Szakkör elnöke Márai Sándort idézve.
- A bélyeg nem más, mint kulturtörténeti forrás. Erre teszünk kísérletet a sárvári bélyegkör elnökének, dr. Gaál Péter gyűjtőtárs vezetése alatt álló gyűjtőinek és a pápai kör gyűjtőinek kiállítási anyagának bemutatásával. Azt a sok bélyeget, filatéliai dokumentumokat, képeslapokat, emlékíveket ha gondosan végig nézzük, helytállónak tekintjük azt a csaknem közhelyszámba menő mondást, hogy a bélyeg egy ország névjegye a nagyvilágban - mondta el az elnök.
A kiállításon emlékeztek meg a múlt fél évben elhunyt pápai gyűjtőtársakról, dr. Márczi Dénesről (tiszteletbeli elnök és a kör alapítójáról), Erdélyi Gyuláról a (kör grafikusáról), valamint Proszt Imreről.
Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy tiszteletre méltó az, ahogy e két közeli város közösségei egymásra találtak és közös erőfeszítésüknek köszönhetően immár a – tavalyi sárvári bemutatkozás után -  második közös kiállításukat rendezik.
 A tárlat a Játékfesztivál ideje alatt tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!