Zebrán ütötte el a gyalogost


2019-12-10 15:39:35  | cikk:  | 


A rendőrök eljárást indítottak azzal a gépjárművezetővel szemben, aki egy pápai gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy helyi lakost.

Az eljárás adatai alapján 2019. december 7-én délelőtt Pápa belterületén közlekedett személygépkocsijával egy 84 éves helyi lakos. A nő a haladása során egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy azon áthaladó gyalogost. Az ütközés következtében a férfi a gépkocsi motorháztetejére esett, majd az aszfaltra zuhant, és a szemközti forgalmi sávban, a gyalogosnak elsőbbséget adó rendőrautó elejének csapódott. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A sofőr ellen a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult, a baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat:

-Járművezetőként vezessenek körültekintően!

-Minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az ott áthaladó gyalogosoknak!

-Várják meg, amíg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart!

-Fel kell készülni arra, hogy a gyalogos esetleg figyelmetlenül vagy szabálytalanul lép az úttestre, ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása, hogy a váratlan helyzetekben is időben reagálni tudjanak!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.

Vigyázzanak magukra és egymásra!

... hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi