Idősek karácsonya Tapolcafőn


2019-12-09 21:12:42  | cikk: HuHa  | 


Idősek karácsonya Tapolcafőn főképe
Közel száz szépkorút látott vendégül a Tapolcafői Részönkormányzat advent második vasárnapján, a hagyományos idősek karácsonya rendezvényén. A szépen feldíszített faluházban Zsegraics Gyula részönkormányzati elnök és Apostol Pál református lelkész köszöntötte a megjelenteket.
Apostol Pál református lelkész gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját

A lelkész meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját, majd Máté evangéliumát idézte és egy meghatóan szép történetet mondott el.
-Mindnyájan járjuk életünk útját, ki erre, ki arra, karácsonykor mégis egy irány felé fordulunk. Mert újra meg újra észrevesszük az Úr Jézus fényének ragyogását. És boldogan újságoljuk a mellettünk lévőnek, önmagunknak: láttuk az ő csillagát. Azért jöttünk, hogy tisztességet tegyünk neki - fogalmazott, majd áldott készülődést és boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.
Zsegraics Gyula részönkormányzati elnök boldog karácsonyt kívánt a falu lakóinak

Zsegraics Gyula részönkormányzati elnök köszönetet mondott azért, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre, mely az új részönkormányzat első programja. A képviselőknek megköszönte a szervezésben nyújtott segítségüket és békés, boldog karácsonyt kívánt mindenkinek. A köszöntő szavak után a tapolcafői képviselő-testület új tagja, Megyeriné Borsó Éva olvasott fel egy karácsonyi verset.
Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében személyes emlékeket is felidézett

A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás alpolgármester is, mindketten boldog ünnepeket kívántak a tapolcafői időseknek és családjuknak. Dr. Kovács Zoltán személyes emlékidézésével arra mutatott rá, a karácsonyi készülődéskor mindenkinek saját gyermekkori karácsonyai jutnak eszébe és azok a karácsonyok, amikor fiatal családosként nézte kicsi gyermekeinek örömét.
Unger Tamás a városvezető nevében is boldog karácsonyt kívánt a jelenlévőknek

Jókívánságokat fogalmazott meg Unger Tamás alpolgármester is, mint mondta, a négy adventi gyertya a hitet, a reményt, a szeretetet és a békét szimbolizálja, de egyben jelenti a négy évszakot is, hiszen az év végén itt az idő a visszatekintésre. Azt kívánta, mindenki a szépet és a jót lássa a lassan véget érő esztendőből.
-A hit, remény, szeretet és béke kísérje mindenki adventi készülődését és ezt a négyes szépséget éljék meg karácsonykor is - mondta az összegyűlteknek.
A helyi óvoda apróságai kedves karácsonyi műsort adtak

Az idősek karácsonyán műsor is köszöntötte a tapolcafői szépkorúakat. A homokbödögei Csiribiri Színtársulat egy mókás előadással készült, a tapolcafői óvodások pedig, kedves, megható karácsonyi összeállítást adtak elő. A részönkormányzat finom estebéddel vendégelte meg időskorú lakóit, majd zenés mulatsággal folytatódott a rendezvény.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!