Ajándékkártyával és műsorral kedveskedtek az időseknek


2019-12-09 20:12:10  | cikk: Babos Petra  | 


Ajándékkártyával és műsorral kedveskedtek az időseknek főképe
Pápa Város Önkormányzata a 70 év feletti szépkorúak számára szervezte meg azt a karácsonyi ünnepséget, melyet ma délután tartottak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Idén összesen 414 nyugdíjas korút invitáltak a karácsonyi ünnepségre. A hagyományos karácsonyi program előtt kétezer forintos ajándékkártyát osztottak ki a szervezők.
Salamon Judit, a PVÖ ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, tapasztalataik szerint nagy örömmel fogadják a nyugdíjasok az ajándékkártyát és a műsort is egyaránt.
-Készültek az idősek erre az ünnepségre, hiszen csinosan felöltöztek, megszervezték az idejutásukat. Sok olyan idős van, akit a gyermeke, unokája hozott el az ünnepélyre. Öröm látni, hogy a család mennyire összefog ilyenkor, hogy a családtagjuk eljuthasson a rendezvényre - emelte ki Salamon Judit.
A vezető felhívta a figyelmet, hogy aki az ünnepségen nem tudta átvenni az ajándékkártyáját, az december 10-től a Szent Anna Házban, az Anna tér 15. szám alatt tudja ezt megtenni 2020. január végéig.
Az ünnepélyen dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Mint mondta, több évtizedes hagyománya van annak, hogy a karácsony előtti időszakban a város szépkorú polgárai közül négyszáznál is többet meghívnak, azért, hogy ajándékkal, egy műsorral és ajándékkártyával kedveskedjenek nekik.
Az ünnepségen megjelenteket dr. Áldozó Tamás köszöntötte

-Köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat, s eljöttek, hogy részesei legyenek az ünnepi alkalomnak. Karácsony nem a várossal közösen ünnepelt ünnep, hanem a családi együttlétet jelenti. Azt gondoljuk, hogy mégiscsak tartozunk a város szépkorú polgárainak azzal, hogy karácsonyi köszöntéssel is kifejezzük tiszteletünket irántuk. Reméljük, mi is hozzá tudunk járulni advent harmadik hetében ahhoz, hogy áldottabb, békésebb legyen a várakozás. A várakozás, amely december 24-én teljesedik be, a kis Jézus megszületésével, a családok közös otthoni ünneplésével. Az előttünk álló időszak teljen szépen, találják meg azokat az ajándékokat, amelyeket a hozzátartozóiknak szeretnének megvenni, s fogalmazzák meg magukban azokat a titkos elvárásokat, amelyekben szeretnének részesülni karácsony idején, s azt kívánom, hogy amit választottak, azt fogadják nagy örömmel a megajándékozottak, Önöknek pedig minden titkos vágyuk teljesedjék be - mondta a polgármester, majd boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.
Az erkelesek vidám műsorral kedveskedtek

Az Idősek karácsonya címmel szervezett rendezvényen az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2. z osztályának kedves műsorát láthatták, akik a Diótörőt dolgozták fel, majd a Szent Anna Kórusnak karácsonyi összeállítását láthatták és hallhatták a megjelentek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!