Slágerparti az Esterházy-kastély udvarán


2019-12-07 23:21:39  | cikk: HuHa  | 


Slágerparti az Esterházy-kastély udvarán főképe
Az adventi rendezvénysorozat mai programjai könnyed szórakozást kínáltak az Esterházy-kastélyhoz látogatóknak. Az érkezőket ünnepi fények csalogatták a kastélyudvarba, s a kovácsoltvas kapun belépők, mintha csak egy varázskertbe érkeztek volna. A kastély erkélyéről sugárzó fénynyalábok, a faházakat díszítő kék füzérek, a forralt bor és a kürtőskalács illata, a jégpályán korizók önfeledt hangjai és a színpadon felcsendülő ismerős, vidám dallamok jó hangulatot teremtettek.
Nagyon sokan élvezték a korizást

Délután egyre többen érkeztek, hogy kedvenc téli sportjuknak, a korcsolyázásnak hódoljanak, a színpadi programokat pedig Hidasi Réka zenés műsora nyitotta, melyre kezdett benépesülni a kastélyudvar. A kisgyermekes családok közül többen választották délutáni elfoglaltságnak a kastély kézműves foglalkoztatójában kínált kreatív alkotást, mások a mesefilm vetítésre érkeztek. Horváthné Bátor Mária, a kézműves műhely vezetője elmondta, egy kedves ajándékot készíthettek a kisgyermekek, ami akár karácsonyfadísznek is használható, emellett pedig egy újdonságnak számító édességet süthettek.
Karácsonyfadísz és sütemény is készült

-A szombati nap elengedhetetlen része a sütés, ma a jégzajlás nevű édességet készítettük, ami úgy tűnik Fejér megyében egy népszerű sütemény, de nálunk kevésbé ismert. Erős, kemény, édes tojáshabot kell hozzá készíteni, amibe aztán citromlevet és tördelt nápolyi lapot teszünk és mindenféle kandírozott finomságot, de készíthetjük meggyel, vágott dióval, mazsolával. Amikor pedig jól összekevertük az összetevőket kanállal nápolyiszeletre rakjuk és sütőben alacsony hőfokon megsütjük, vagy inkább kiszárítjuk - osztotta meg velünk a receptet Marcsi néni, aki mosolyogva tette hozzá, a gyermekeknek nagyon tetszett ez az édesség, a szülőknek meg még inkább. A kreatív asztalnál díszes papírgömböt készítettek a látogatók, ez karácsonyfadísznek is alkalmas, de mivel tulajdonképpen egy kis papírdoboz, arra is jó, hogy szaloncukrot, vagy apró ajándékot tegyenek bele. A kreatív műhely vezetője érdeklődésünkre elárulta, vasárnap délután asztali pohárdíszt és gyűrűt készíthetnek a látogatók, ami szintén lehet ajándék.
A Vegas Showband ezúttal is remek hangulatot teremtett

S míg a kézműves műhelyben a kisgyermekes családok alkottak, addig a kastélyudvaron a húrok közé csapott a Vegas Showband, mely már többször táncra perdítette közönségét valamelyik pápai rendezvényen. A népszerű partizenekar ezúttal is remek dalokkal érkezett és gyorsan felmelegítették a közönséget pörgős zenéjükkel. Zákonyi János, a csapat menedzsere arról mesélt, mindig szívesen jönnek Pápára, hiszen nagyon kedves fogadtatásban van részük.
-Gyönyörű a kastély ezekkel a fényekkel és a jégpályával. Jó ide jönni. A mi feladatunk egész évben az, hogy jó hangulatot teremtsünk a közönségben, de ilyenkor különösen kellemes érzés, hogy a színpadon énekelve át tudjuk adni azokat az érzéseket, amiket a dalok közvetítenek. Most advent idején több karácsonyi dallal is készültünk, hogy segítsük az ünnepi ráhangolódást.
De nemcsak karácsonyi dalokat hoztak a népszerű zenészek, hanem mai slágereket is, hiszen minden korosztályt szeretnének megszólítani műsorukkal. Így a jól ismert retro dallamok mellett a hazai könnyűzenei élet új dalai is felcsendültek és mindezt remekül ötvözték a karácsonyi számokkal, ez az egyveleg pedig ezúttal is nagy sikert aratott.
Ismert slágereket és új dalokat is hoztak

Az adventi programsorozat holnap folytatódik, már déltől várják a jótékonykodókat Juky és Angyalai, az adventi gyertyagyújtásnál az evangélikus egyházközség közreműködik, este pedig a Rocklife Cover Band és Fodor Bernadett operaénekes lép színpadra, szintén a jótékonysági program keretében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!