Élőben a Kossuth Rádióban


2019-12-07 16:52:31  | cikk: HuHa  | 


Élőben a Kossuth Rádióban főképe
Ezekben a percekben is tart a Kossuth Rádió élő műsora, az Országjáró, mely ma Pápáról jelentkezik. A műsor 10 órakor indult, azóta városunk számos látnivalóját, attrakcióját ismerhették meg a rádióhallgatók. Czifra Szilvia és Domokos István, valamint Banner Géza beszélget a helyi turisztikai helyszínek vezetőivel, képviselőivel, munkatársaival, színes, vonzó képet adva Pápa városáról.
Boros Katalint az adventi programokról és a jégpályáról is kérdezték a műsorban

A délelőtti műsorblokk főként az Esterházy-kastélyról szólt, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője és munkatársai részletesen meséltek a kastélyban található érdekességekről, az élő kastély programtól, a legyezőnyelvig és az Ősök Csarnokában látható festményekig. Az adásból megismerhették a rádiózók a Pannonia Reformata Múzeumot, a Kékfestő Múzeumot a Várkertfürdőt és az egyéb városi látnivalókat, a műsorvezetők jártak a város nevezetesebb helyszínein, beszélgettek rendezvényekről, többek között a most zajló adventi programokról is.
-Amikor az adásra készültünk, a szerkesztők eljöttek Pápára, szétnéztünk a kastélyban, a városban. Rengeteg nevet és telefonszámot kértek, hogy kiket szólaltassanak meg a műsorban. Nagy munka volt, hogy megtaláljuk azokat, akik semmiképpen nem maradhatnak ki, ugyanakkor ők olyan sokan voltak, hogy kicsit válogatni kellett az egyes témákhoz kapcsolódóan. Hasonlóan készült a Pannonia Reformata Múzeum, a Kékfestő Múzeum és a JMSZK is, és ebből a névhalmazból az attrakciók ismeretében állították össze a mai nap programját a műsor szerkesztői - osztotta meg velünk Boros Katalin ügyvezető. Hozzátette, a kastélyban dolgozó munkatársai közül is sokan szerepet kaptak az adásban és büszke rájuk, felkészültek voltak és frappáns válaszokat adtak a műsorvezetők kérdéseire.
Az ügyvezető egyébként házigazdaként egész nap kísérte a rádiósokat, munkájukról így fogalmazott:
-Lenyűgözött, hogy milyen profin összerakták ezt az adást, ahogy az egyik helyszínt követi a másik, s hogy mindezzel milyen jól be tudjuk mutatni a várost. Bízom abban, hogy ez alapján nagyon sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy ellátogassanak városunkba.
A polgármester az élő műsorban, mögötte már a következő interjúalanyok várakoznak

A délutáni műsorblokk újra az Esterházy-kastélyhoz kapcsolódott, dr. Áldozó Tamás polgármestert kastélyhoz fűződő személyes élményeiről kérdezte Domokos István, majd az eddig megvalósított fejlesztésekről, a most zajló projektekről és a jövőbeni tervekről beszélgettek, aztán pedig a Pápai Barokk Egyesület tevékenységével, a Brezza D' Barocco Együttes munkájával és a Pápai Huszáregyesülettel ismerkedhettek meg a rádióhallgatók. Mindez csak néhány téma abból a színes kavalkádból, melyet a 17 óra 30-ig tartó műsor felvonultat Pápáról.
Dr. Áldozó Tamás polgármester a vele készült beszélgetés után érdeklődésünkre elmondta, már korábban is hallotta a Kossuth Rádiónak ezt a műsorát és nagyon tetszett neki, így öröm volt számára, amikor a rádió azzal kereste meg a várost, hogy szerepeljen az adásban.
-A Makóról szóló műsort hallottam, nagyon tetszett és akkor már tudtam, hogy jönnek Pápára is. Örültem annak, hogy mi is egy ilyen színes műsor részesei lehetünk és nagyon sok érdekes dolgot tudnak meg városunkról a rádióhallgatók - fogalmazott.
Czifra Szilvia (középen) elragadónak tartja városunkat

Czifra Szilviát, a műsor szerkesztőjét két élő bejelentkezés között kértük egy rövid interjúra.
-Minden városból nagyon jó élőben rádiózni, de Pápát különösen megszerettem, mert a kastély tényleg szenzációs és nagyon vendégszeretők a pápaiak. Élmény itt lenni - fogalmazott hírportálunknak. Mint mesélte, rendkívüli felkészültséget és koncentrációt kíván ennek a műsornak a készítése, hiszen néhány percenként váltják a témákat, a beszélgetőpartnereket és mindezt élőben.
-Gyakorlatilag hétfőn majdnem a nulláról indulunk, rengeteg telefonálás, számolgatás, a vendégekkel való egyeztetés után aztán csütörtökre áll össze az ötórás műsorfolyam és bizony, másodpercre ki van számolva minden ebben az öt órában. Ez egy igazi csapatjáték, a közvetítőkocsiban lévő hangtechnikusoktól, a műsorvezetőkön át, a különböző helyszíneken lévő riporterekig mindenkinek nagyon egyben kell lennie. Van egy alapszabály, ha valaki megcsúsztatja a műsort akárcsak egy mondattal, akkor a következőnek ezt be kell hoznia. Mindig vissza kell térni a papírformához - mesélt a szerkesztő a kulisszatitkokról.
Czifra Szilvia azt is megosztotta velünk, számos helyszínen jártak már és amikor a saját szabadságát tervezi, eszébe jutnak a rádióban bemutatott települések. Így tért vissza már családjával Nyíregyházára, az állatkertbe, de mint mondta, ide, Pápára is szeretne visszajönni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!