A digitális világ, ami összehoz


2019-12-06 09:13:22  | cikk: ha  | 


A digitális világ, ami összehoz  főképe
Bár első olvasásra talán úgy tűnik, mégsem rejt ellentmondást a cím. Mert igenis vannak helyzetek, amikor az okoseszközök, az informatika világa közelebb hozza egymáshoz a generációkat. A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület kapta azt a felkérést az egyik telekommunkációs cégtől, hogy megyénkben koordinálja a "Legyélteis! MOSTgenerációs" programot. Ennek célja, hogy a kezdeményezésben részt vevő diákok a foglalkozások során megmutatják és megtanítják nagyszüleik korosztályának azt, hogy milyen lehetőséget jelentenek számukra is a digitális eszközök és az azokon elérhető online megoldások, mondta Meleg Tamás, a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum munkatársa.

Számítógépeken és az idősek okoseszközein folyt a "tanítás"

Az országos program keretében városunkban is lehetőség nyílt ilyen foglalkozásra. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma szívesen helyet adott a kezdeményezésnek, a nyugdíjas egyesület tagjai pedig nyitottak voltak lehetőségre. A gimnázium 9. NY osztályának tanulói vállalták, hogy válaszolnak a szépkorúak kérdéseire, megmutatják az okoseszközök működését. A nyelvi előkészítős osztály robotikát is tanul, így számukra ez könnyű feladat volt. Baráth Juliana igazgató elmondta, hogy ez szokatlan helyzet, hisz évezredeken át az idősebb generáció tanította a fiatalokat, most azonban fordult a kocka, hisz a diákok jóval többet tudnak a digitális világról, mint szüleik, nagyszüleik.


 Szakos Hanna és Unger Miklósné

A foglalkozásokon végre a diákok segíthettek az idősebbeknek, hisz ez a ritkább, mondta Szakos Hanna, aki Unger Miklósnénak mutatta meg, hogy miként lehet üzenetet küldeni, új számot elmenteni a telefonba és hogyan kell használni a böngészőt. Unger Miklósné örült ennek a lehetőségnek, s annak is, hogy ilyen kedves diáklány mutatta meg neki mindazt, amit kérdezett. A tervek szerint a foglalkozássorozat folytatódik, a Refiben remek hangulatú volt az alkalom, jóízű nevetések és vidám beszélgetések kísérték a programot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!