KELLA koncert a kórházban


2019-12-05 20:55:02  | cikk: HuHa  | 


KELLA koncert a kórházban főképe
Klasszikus zeneművekkel és karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg tegnap este a Gróf Esterházy Kórház betegeit a KELLA együttes, s tették ezt immár harmadik éve, advent időszakában. Az érdeklődők, zenekedvelők az új belgyógyászati épület kellemes hangulatú aulájában gyűltek össze, melyet már karácsonyi díszbe öltöztettek a kórház dolgozói.
Harmadik éve teremt adventi hangulatot a KELLA együttes a kóráhzban

Mészáros Sándorné a csellistákból álló zenekar vezetője érdeklődésünkre elmondta, harmadik éve muzsikálnak a kórházban, de a gondolat már sokkal korábban megszületett bennük, ám valamiért mégsem merték megkeresni kezdeményezésükkel az intézményt. Amikor pedig ezt mégis megtették, örömteli fogadtatásban volt részük, így szeretnék hagyománnyá tenni az adventi muzsikálást.
-A zene a lélekhez is szól és a kórházban lévő betegek különösen nehéz helyzetben vannak. A mi célunk az, hogy a zenével megörvendeztessük a betegeket, megajándékozzuk őket az advent meghittségével - fogalmazott a négytagú zenekar vezetője.
Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte a megjelenteket
 
A mini hangversenyen dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató is részt vett, ő köszöntötte az együttest és a betegeket a koncert előtt.
-Három évvel ezelőtt nagy meglepetés volt, amikor jelentkeztek karácsony előtt, hogy szeretnének örömet szerezni a zenéjükkel a kórházban fekvő betegeknek. Először a gyermekosztály és az ápolási osztály meglátogatására gondoltak, de akkor adtuk át az új belgyógyászati szárnyat, melynek aulája nagyszerű helyszínt biztosított a koncerthez és ahová az összes osztályról el tudtak jönni a betegeink - idézte fel a főigazgató. Kiemelte, nagyon örülnek ennek a felajánlásnak, mely belső indíttatásból fogalmazódott meg az együttesben és minden évben nagy örömet szereznek a koncert közönségének.
-A zene gyógyító hatása mindenki számára ismert és tudjuk, hogy az ünnepek idején, az ünnepre készülés időszakában még nehezebb a kórházi kezelésre szorulóknak, főleg, ha elhúzódó betegség miatt hosszabb időt kell eltölteni nálunk. Ezzel a koncerttel egy kicsit idevarázsoljuk az advent hangulatát - tette hozzá.
Az új belgyógyáaszti osztály aulája remek helyszíne volt a koncertnek

A koncertet egy gyermekdallal kezdte az együttes, látva, hogy a gyermekosztályról is érkeztek betegek, aztán a hangverseny első részében klasszikus, ismert zenei művek részletei csendültek fel, majd pedig karácsonyi dallamok töltötték be az aulát, s a zenészek bíztatására többen együtt dúdolták, énekelték az egyházi és világi karácsonyi dalokat a hangszeres előadókkal. A műsor után a kórház teával és aprósüteménnyel fogadta a közönséget, ez pedig még teljesebbé tette az ünnepváró hangulatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!