Bokréta a Bóbita Bölcsődén


2010-06-11 22:15:35  | cikk: HuHa  | 


Bokréta a Bóbita Bölcsődén főképe
Elérték a kivitelezők az épület legmagasabb pontját – vagyis eljött a Bokréta ünnep ideje a Bóbita Bölcsődében. Erre az alkalomra gyűltek össze a kivitelező cég képviselői, a város képviselőtestületének tagjai és az intézmény dolgozói ma délután.
Pápa Város Önkormányzata 2010-ben írta alá a támogatási szerződést, mely nyolcvan millió forintot biztosít a bölcsőde felújításához és fejlesztéséhez. Ehhez a város csaknem húsz millió Ft önrészt vállalt, így közel százmilliós beruházás folyik az intézményben.  A projekt keretében a meglévő épület teljes felújítása mellett új épületszárnnyal bővül a bölcsi –így öt csoportszobában fogadhatják majd a kisgyermekeket-, megvalósul az akadálymentesítés, az udvar zöld felülete negyven százalékkal nő és szelektív hulladékgyűjtő szigetet is kialakítanak. A fejlesztés nyomán a bölcsőde húsz férőhellyel bővül.  Az építési munkálatok ez év áprilisában kezdődtek meg, a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a Szanyépszer Kft. nyerte. A tervek szerint július végére kell elkészülnie a bölcsődének, a munkák az ütemterv szerint haladnak, így kerülhetett sor a mai Bokréta ünnepre. A rendezvényen Szabó Istvánné bölcsődevezető mondott köszönetet a pályázó önkormányzatnak és a kivitelező cégnek. Mint mondta, régóta dédelgetett álom valósul meg ezzel a fejlesztéssel, mely gyógyírt jelent a többszörös bölcsődei túljelentkezésre. Nagy élmény lesz az apró csoportszobák helyett beköltözni a tágas helyiségekbe, új berendezések, eszközök közé, melyek a szakmai munka tárgyi feltételeit javítják és a magas színvonalú munkához elengedhetetlenek. Mészáros Csaba építésvezető a kivitelezők nevében szólt a megjelentekhez. A beruházás azért is lényeges, mert helyi vállalkozások összefogásával, közös munkájával épül a helyieknek egy újabb közintézmény – mondta. A munkálatok eddig elvégzett része során 35 m3 szerkezet bontás történt meg, beépítettek 130 m3 betont, 5 tonna acélanyagot, 65 tonna előregyártott vasbeton szerkezetet és 100 m3 falazott szerkezetet. A folytatásban a festést, a burkolást, a homlokzatképzést és az udvar kialakítását végzik majd el –hangzott el az építésvezető tájékoztatójában. Dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, Pápa városában lényegesen magasabb a bölcsődei férőhelyek aránya a lakosság számához viszonyítva, mint a megye többi hasonló nagyságú településén. Ennek ellenére a városvezetés érzékeli a kapacitáshiányt és a nagymértékű igényt a bölcsődei ellátásra, ezért is volt kiemelten fontos az önkormányzatnak a Bóbita Bölcsőde fejlesztésére elnyert pályázati forrás, mely hússzal növeli az intézményben – és ezáltal a városban - ellátott kisgyermekek számát. A családok számára egyre fontosabb ez az ellátási forma, hogy a kisgyermekes édesanyák mielőbb vissza tudjanak állni a munkába és gyermekeiket megfelelő minőségű ellátást biztosító környezetben helyezhessék el – hangsúlyozta. A polgármester elmondta, a pályázatot 2008 nyarán nyújtották be, majd az előzetes támogatói döntés 2009 februárjában született meg, a támogatási szerződést pedig egy évvel később köthették meg, vagyis a fejlesztés előkészítése csaknem két évet vett igénybe, míg maga a kivitelezés néhány hónap alatt elkészül .
A Bokréta ünnepen a jelenlévők megtekintették a szerkezetkész épületet, melyet várhatóan július végén vehetnek birtokukba a kisgyermekek és az intézmény dolgozói.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!