Megtöltötték az angyalok batyuját a munkácsysok


2019-12-03 11:32:16  | cikk: Babos Petra  | 


Megtöltötték az angyalok batyuját a munkácsysok főképe
A Katolikus Karitász idén is meghirdette az Angyalbatyu elnevezésű országos ajándékgyűjtő akcióját, melyben nehéz sorsú gyermekek számára készíthettek a diákok ajándékcsomagokat. A felhíváshoz idén is csatlakozott a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. A közel háromszáz ajándékcsomagot ma reggel adták át Szijártó László esperes, plébános, a Veszprém Megyei Karitász vezetőjének a tanulók az iskola aulájában.
Közel 250 munkácsys diák készített Angyalbatyut az idei évben

Szijártó László elmondta, a Katolikus Karitásznak évek óta van egy karácsonyt előkészítő programsorozata, Tárjátok ki a szíveteket címmel.
-Több programból áll ez a sorozat, ilyen például az Egymillió csillag a szegényekért, mely nyolc napig tartó figyelemfelhívó akció. Ennek a záró rendezvénye idén Pápán lesz, december 8-án, az Esterházy-kastély udvarán. A másik eleme az akciónak az Angyalbatyu, melyben felhívjuk az iskoláskorú gyereket a főegyházmegyén belül, hogy nehéz sorsú gyermekek számára készíthetnek karácsonyi ajándékcsomagokat - mondta Szijártó László, aki hozzátette, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Munkácsy iskolával, akik minden évben készítenek ajándékcsomagokat. Idén nagy örömünkre rengeteg kisebb, nagyobb dobozban gyűjtöttek össze a rászoruló gyerekeknek ajándékot, játékot, édességet. Pápán két iskola szokott csatlakozni a felhíváshoz, a Munkácsy és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola.
A plébános kiemelte, Pápán példaértékű az összefogás, s amit ma reggel tapasztaltak a Munkácsy iskolánál az páratlan az egyházmegye területén. Végül köszönetét fejezte ki minden adományozó diáknak, szülőnek és tanárnak is, akik a jó ügy mellé álltak, így elmondható, hogy a munkácsysok angyalokká váltak ezekben a napokban.
Iványi Andrea szervező tanár elmondta, évek óta csatlakoznak az Angyalbatyu programhoz, hiszen fontosnak tartják, hogy jótékonykodjanak, főként így advent idején.
A teherautó szinte teljesen megtelt az ajándékcsomagokkal

-Nagy öröm számunkra, hogy a diákjaink aktívak voltak és rengeteg Angyalbatyut juttattak el az iskolába. Volt olyan tanuló, aki hat csomagot állított össze - emelte ki Iványi Andrea, aki hozzáfűzte, az Angyalbatyu gyűjtőakcióban közel 250 diákjuk vett részt.
Az ajándékokat jövő héten az önkéntesek segítségével eljutatják a rászorulóknak, a nagy családosoknak, a fogyatékkal élő, illetve anyaotthonban lakó gyerekek számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!