Hogy kerül a ló a Kék Adventbe?


2019-12-02 21:24:20  | cikk: ha  | 


Hogy kerül a ló a Kék Adventbe? főképe
  A Kékfestő Múzeum immár ötödik alkalommal szervezi meg adventi családi napját. Ezúttal a tavaly nyílt Samu és a többi ló című állandó kiállítás adta a rendezvény tematikáját. A megújult lójárgányos mángorló tárlat fontos eleme Samu élethő mása. Samu volt az utolsó ló, mely a Kluge-üzemben dolgozott. Mivel a lovak a gyerekek nagy kedvencei, ezért választották ezt a témát a szervezők.

A Kék Adventre a Kékfestő Múzeumban december 8-án várják az érdeklődőket 15 és 19 óra között, érdekes és változatos programokkal. A legkorábban érkezők kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és megtekinthetik Samu és barátai kicsinyített másait egy minikiállítás keretében. Ezen a napon ingyenes lesz a szabadulószoba a gyerekek számára, valamint nyomozhatnak is a családok, természetesen ott is Samu áll majd a kaland középpontjában. Aki megéhezik, azt zsíros kenyér várja, amit forró teával vagy forralt borral öblíthetnek a látogatók. A színpadon az erkelesek és a Megafon Zenei Egyesület karácsonyi műsora után 18 órától a Szó és Kép Színpad előadását láthatják a gyerekek, Manók és a mikulásvárás címmel, majd a Mikulás is megérkezik 18.30 körül. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak, mondta dr. Nagy-L. István igazgató.

Ezzel azonban még nincs vége az adventnek a Kékfestőben, idén is lesz ünnepváró foglalkozás óvodások és kisiskolások számára, ez is a lovak jegyében. A kiindulópont egy mese lesz: Samu első karácsonya a Kékfestőben címmel ismerkedhetnek meg a lovacska kalandjaival a csoportok. Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, hogy ez a tervek szerint a mesefolyam első története, később majd meseíró és rajzpályázatot is hirdetnek a gyerekek körében. Mindenesetre most az első Samu-mese adja a foglalkozás alapját, ehhez kapcsolódóan egy beszélgetés keretében szó esik a lovak háziasításáról, szerepéről, s egy kézműves foglalkozás is része a programnak, lovas karácsonyfadíszt készíthetnek a jelentkezők. Az adventi foglalkozás december 9-20-ig igényelhető, előzetes időpont egyezetetést követően, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!