Adventi készület a Nagytemplomban


2019-12-02 21:06:19  | cikk: ha  | 


Adventi készület a Nagytemplomban főképe
Az adventi időszakban belső igény a csendesség, a nyugalom, s a zene az, amivel ez leginkább megteremthető, mondta Édes Lászlóné, a Nagytemplom kórusának karnagya, aki 2009 óta szervezi az adventi készületet a pápai katolikusok Fő téri templomában. Sokan várják ezt az alkalmat, amit az is bizonyít, hogy vasárnap délután megteltek a barokk templom padjai.

A kórus tagjai mécsesekkel vonultak be

- Az első gyertya lángja fellobbant, s ahogy haladunk előre a gyertyák fényében, az ösvény végén vár ránk valaki. Ezt szeretnénk mi előkészíteni, ehhez válogattunk verseket, szép gondolatokat, dalokat és darabokat - tette hozzá Édes Lászlóné. Nem a karácsonyt dicsőítő művek csendültek fel, hanem az adventi elcsendesedést segítő darabok, a gregoriántól egészen a kortárs zeneirodalomig. Az alkalmon fellépett a Nagytemplom kórusa, a KELLA együttes, Eisenbeck Ágota, Csatlós Krisztina, Masszi Anna, Gönye Martin, Takács László, Tompa Melinda.

Szólóénekek is gazdagították az alkalmat

A lélekgazdagító alkalmon Mail József apát, plébános is köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a zene a szeretet és a béke nyelve, olyan nyelv, mely mindenkihez szól. S ez valóban egy olyan alkalom volt, ahol a költők gondolatai és a felcsendülő zeneművek segítettek belépni advent örömteli hangulatába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!