A kertbarátok naptára


2019-12-01 22:40:43  | cikk: ha  | 


A kertbarátok naptára főképe
A Tapolcafői Kertbarát Kör ismét sikeres esztendőt tudhat maga mögött. Erről az évzáró összejövetelen tartott vetített képes beszámolón is meggyőződhettek a tagok. Az elnök, Somogyi Zoltán elmondta, az összesítésnél kiderült, hogy 47 képkocka volt, ennyi programon vett részt a tagság. Volt, amelyiket ők szervezték, így például a szüreti felvonulást, s nagy siker volt a Döbrés Borút, melyre első alkalommal invitálták a környékbelieket és egy nagyon jól sikerült rendezvény volt. Kijutott az elismerésekből is, hisz az Örvény-tó lett Veszprém megye csodája, a tanösvény pedig bekerült a megyei értéktárba. De számos helyre hívják vendégként is a tapolcafői csapatot. Jó kapcsolatot ápolnak a felvidéki tardoskeddiekkel, rendszeresek a látogatások. A Kertbarát Kör emellett szerdánként megtartja összejöveteleit. Ezeken nem csupán a kertműveléssel, szőlészettel, borászattal kapcsolatos előadásokat hallhatnak az érdeklődők, hanem irodalmi és a kultúra egyéb területéhez kapcsolódó alkalmak is vannak.

Somogyi Zoltán elnök mutatta be a naptárat

Volt tehát miből válogatni, amikor témát kerestek az idei naptárba. Eddig tíz év alatt hét egylapos falinaptárat, három kártya- és három kihajtogatós naptárat és három kalendáriumot adtak ki. - Ha mindent összeszámolunk, ez a harmincadik kiadványunk - mondta Somogyi Zoltán. - Minden hónaphoz egy odaillő képet választottunk, versidézettel, jelöltük a környezetvédelemhez kapcsolódó napokat is - mondta az elnök. A naptárból minden tag kapott egyet ajándékba, valamint átadták a szüreti felvonulás dekorációs díjait, Végh Ferencné és Megyeriné Kutasi Ildikó díszeit ítélte a legszebbnek a zsűri. A születésnaposokat is köszöntötték, volt műsor és finom vacsora is az évzáró alkalmon.

A 2020-as tervek egy része is megvan már. A jól sikerült Döbrés Borút jövőre is várja majd a hegy levének kedvelőit, a Forrás Napját ünnepli majd a csoport szeptemberben, de addigra szeretnék, ha elkészülne egy információs tábla is a tanösvényre vonatkozó legfrissebb adatokkal, elismerésekkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!