Döntetlen a megyei derbin


2019-12-01 16:45:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Döntetlen a megyei derbin főképe
Döntetlennel zárult a Veszprém megyei rangadó a labdarúgó NB III-ban, a Perutz FC így a negyedik, míg a VLS Veszprém a kilencedik helyen telel.

Mély talajú pályán zajlott az összecsapás - olvasható a veol.hu tudósításában. Az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést a Veszprém, s ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A 12. percben Zachán jobb oldali beadását Kiliti fejelte kapura, a földre lepattanó labda a sárban leült, s a kapust becsapva a hálóba gurult, 1-0. A 26. percben növelhette volna előnyét a VLS, Kiliti bal oldali beadását azonban Venczel két méterről melléfejelte. A 43. percben jegyezhettük fel az első komolyabb pápai gólszerzési lehetőséget: Szabó Zsolt egy alapvonalról visszatett labdát lőtt 100 százalékos helyzetben fölé.

A térfélcserét követően fokozatosan átvette az irányítást a Perutz, s az 53. percben megszületett az egyenlítő találat. Bal oldali pápai akció végén a beadást menteni igyekvő Gulyás a saját kapujába lőtte a labdát, öngól, 1-1. A 81. percben ismét Szabó Zsolt került helyzetbe, azonban nagy erejű lökete pontatlan volt. Mindkét csapat nyílt sisakos harcot folytatott, itt is, ott is adódtak még lehetőségek, de a VLS sokkal többször jutott el riválisa kapujáig, azonban az adódó ziccerekkel nem tudott élni. A hajrában aztán Böröczky Bálint lábában volt a pápai győzelmet jelentő gól, azonban a támadó az oldalhálót találta el.

VLS Veszprém-Perutz FC 1-1 (1-0) Gólszerzők: Kiliti, ill. , Gulyás (öngól)

Pető Tamás: Egyáltalán nem vagyok elégedett az egy ponttal. Nem tudom, mit kell még tennünk ahhoz, hogy végre a szerencse is mellénk álljon. Szerintem az első félidőben sokkal jobban játszottunk, eldönthettük volna a három pont sorsát, s bár a szünet után akadt egy tizenöt perces periódus, amikor a Pápa dominált, ezután megint a mi akaratunk érvényesült. Meg kell tanulnunk az ilyen összecsapásokat lehozni 1-0-ra. Összességében élvezetes, végsőkig kiélezett meccs volt, a mutatott mentalitás mindkét oldalon példaértékű volt.

Lengyel Ferenc: Ellentétes félidőket láttunk, az első játékrészben a veszprémiek domináltak, többet volt náluk a labda, mi pedig sokat bizonytalankodtunk. A szünetben átszerveztem a csapatot, ami jól sült el, és feljavult a játékunk. Az egyenlítés után benne volt a meccsben a győzelem is, meg is voltak a lehetőségeink, melyek sajnos kimaradtak, de összességében reális a döntetlen.

VLS Veszprém: Deczki - Zachán, Felber, Gulyás, Venczel, Gálfi (Molnár B.), Somogyi, Gunther (Sárossy), Vass, Lőrincz, Kiliti. Edző: Pető Tamás.

Pápai Perutz FC: Keserű - Szilágyi, Dóczi, Kalász, Szabó Zs. (Benecz), Irmes (Iványi), Zsirai, Farkas B. (Farkas D.), Nagy T., Böröczky, Baldauf. Edző: Lengyel Ferenc.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!