Megáldották a betlehemet a könyvtárban


2019-11-28 15:52:00  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a betlehemet a könyvtárban főképe
Idén hatodik alkalommal állítottak betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A karácsonyvárás ezen meghatározó jelképe az előadóteremben kapott helyet, és nyitvatartási időben az érdeklődők megtekinthetik.
A betlehemet Salgó Ferenc címzetes kanonok-plébános áldotta meg, aki a karácsony üzenetére hívta fel a figyelmet.
-A betlehemben középen látjuk a kis Jézust, mellette Mária és József, akik nagy szeretettel vették őt körül. Aztán jött az Isten angyala, aki hírül vitte a pásztoroknak, hogy megszületett a Megváltó. Messze földről indultak el a három királyok, Gáspár, Menyhért és Boldizsár - így teljes a betlehem, mondta Salgó Ferenc. A betlehem emlékeztessen minket Isten szeretetére, Jézus jóságára, a karácsony örömére, békéjére.
-Nagy szeretettel vesszük körül a betlehemet, s idézzük fel az eseményeket. Négy héten keresztül készülünk, az adventi koszorú figyelmeztet bennünket a várakozás időszakára. Készülünk imádsággal és jócselekedettel, szívünk jó kívánságával - emelte ki az atya.
Az ünnepségen a Szent Anna Római Katolikus Óvoda Tücsök csoportja adott kedves, adventi műsort. Az apróságokat Turbókné Nemere Márta, Törösné Földing Melinda és Polgárné Besenyő Ágota készítette fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!