A nők elleni erőszak megszüntetéséért


2019-11-28 09:37:32  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. november 25-én délután tartott előadást egy helyi szociális intézmény lakóinak. Az előadó felhívta a figyelmet a nők elleni erőszak elkövetésének következményeire, és közös összefogásra szólította fel a megjelenteket, hogy bátran nyújtsanak segítséget a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nőknek.

Az előadó kitért többek között a bántalmazások jellemző okaira is, továbbá ismertette az erőszak tipikus formáit és azt, milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Végül tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről.

Az előadó rávilágított a világnap egyik legfontosabb üzenetére, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, merjünk segítséget nyújtani az áldozatoknak. Végül kérte a résztvevőket, hogy amennyiben a közvetlen környezetükben családon belüli erőszakról van tudomásuk, jelezzék a rendőrség vagy a segélyszolgálatok felé.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi