Készül a koripálya a kastélyudvarban - Hamarosan nyitás


2019-11-27 14:18:18  | cikk: Babos Petra  | 


Készül a koripálya a kastélyudvarban - Hamarosan nyitás főképe
A napokban kezdték meg a szakemberek az Esterházy-kastély udvarában a jégpálya kialakítását. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője ennek kapcsán elmondta, a jégpálya közösségi oldala nagyon népszerű, ezért ott mindenképpen fel fogják tűntetni, hogy mikor nyit a pálya.
-Az igazán szemfülesek észrevették, hogy a múlt héten elkezdődtek az előkészületek, hiszen a kastély mellé telepítettük azt a kompresszort, amely a Fő téren működtette a jégpályát. Azért telepítettük ide, mert tavaly azt tapasztaltuk, hogy a korcsolyázás szerelmeseinek nagyon tetszett ez a helyszín, ezért úgy döntöttünk, hogy az idén is itt fogjuk felépíteni a jégpályát. Az előszültekből már a vége felé jár a pálya építése, telepítése. Most kezdődök majd az az időszak, hogy elkezdjük locsolni a pályát, rögzíteni a korlátelemeket, utána felszerelni rá a többi elemet, s utána már csak hizlaljuk a jeget. Ehhez arra van szükségünk, hogy ne essen sok eső, illetve napközben sem legyen túl meleg. Terveink szerint advent első vasárnapján megnyílik a jégpálya, de, hogy ezt meg is tudjuk-e valósítani, az már akkor nem rajtunk fog múlni, mi azon dolgozunk, hogy ami rajtunk múlik, azt mindent tegyünk meg.
Az idei évben is lehet majd korcsolyát bérelni, aki pedig most ismerkedik ezzel a sporttal, pandamackók segítségével teheti ezt meg.
A jégpálya hétközben 16 órától 20 óráig lesz nyitva, hétvégén pedig 11-15 és 16-20 óra között. Amint kitör a téli szünet, két turnussal várják az érdeklődőket. Az iskolás csoportoknak a délelőtti és kora délutáni órákra kínálnak korcsolyázási lehetőséget, ezzel kapcsolatban a cég megkeresi majd az oktatási intézményeket.
Boros Katalin hozzátette, a tavalyi szezon nagyon jól sikerült, hiszen már december 9-én megnyitották a pályát.
-Tapasztalataink szerint elégedettek az emberek a kastély udvarán álló jégpályával és a kiszolgáló egységekkel a kastélyban, hiszen ott tudnak korcsolyát bérelni, s mosdóba menni, s melegedni is lehet. A kompresszor a pince mellett van. Tetszett nekik az is, hogy szabályos alakzatban volt palánkozva a pálya, s természetesen a kastély udvar hangulata is hozzájárult a sikerekhez - mondta Boros Katalin.
A pálya működéséről, az igénybe vehető szolgáltatásokról a jégpálya Facebook oldaláról kaphatnak információkat a korcsolyázni vágyók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!