Advent az Esterházy-kastély udvarán


2019-11-26 22:26:08  | cikk: Babos Petra  | 


Advent az Esterházy-kastély udvarán főképe
Új helyszínen rendezik meg az idei évben az adventi programokat Pápán. Ezúttal az Esterházy-kastély udvara ad otthont az ünnepi ráhangolódásra szolgáló programoknak.
A Pápai Platán Nonprofit Kft. Advent az Esterházy-kastély udvarán címmel támogatási kérelmet nyújtott be a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség által kiírt TOP-7.1.1-16-H-069-3 számú Helyi összefogáson alapuló közösségfejlesztő nagyrendezvények és kisrendezvények támogatásra című helyi felhívásra. A benyújtott támogatási kérelmüket a HACS által létrehozott Helyi Bíráló Bizottság támogatásáról biztosította. A rendezvény megvalósítására 5,99 millió Ft támogatási összegre nyújtottak be a pályázatot. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja - derült ki a ma délutáni sajtótájékoztatón.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén a Fő tér helyett az Esterházy-kastély udvara ad majd otthont az adventi programoknak.
-Szeretnénk kicsit meghittebbé tenni az adventi helyszínt. A színpad a sátorban kapott helyet, s körben U alakban a faházak lesznek, így egy kis teret alakítottunk ki a rendezvényre látogatóknak. A programokat úgy állítottuk össze, hogy legyen benne olyan, ami a karácsonyi készülődésről szól, ezért nagyon örültünk, hogy a történelmi egyházak elfogadták a felkérésünket, így vasárnaponként az ő közreműködésükkel gyújtjuk meg a gyertyákat, s a hozzájuk kötődő csoportok is részt vesznek az ünnepi műsorban. Szombati napokra olyan programokat állítottunk össze, amelyek kikapcsolódást kínálnak a decemberi rohanásban. Koncertek, könnyűzenei előadások, a kastélyban pedig filmvetítéssel várjuk a látogatókat. Olyan filmeket válogattunk ki, amelyek családi film kategóriába számítanak, így felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló kikapcsolódás lehet - mondta Boros Katalin.
Advent első vasárnapján, vagyis december 1-én 17 órától Szórádi Gábor zenél, majd 18 órától egy különleges programra invitáljuk az érdeklődőket. A különlegességet az adja, hogy az előadást maga a közönség hozza létre, vagyis száz darab különböző színű csengőt szólaltathatnak meg a játékos kedvű közreműködők a kivetítőn látható színes kotta segítségével. A csengőket a készlet erejéig, érkezési sorrendben osztjuk ki. A csengők az Esterházy-kastély logójával vannak ellátva, s a koncert végén haza is viheti mindenki magával ajándékba. 18 óra 45 perctől a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak és a Szent István Római Katolikus Nagytemplom kórusának műsora után dr. Mail József apát-plébános gyújtja majd meg az adventi koszorú első gyertyáját. A koszorút a kastély kézműves műhelyének vezetője, Horváthné Bátor Mária készít el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!