Országos angol nyelvi Ki mit tud? a Petőfiben


2019-11-26 21:40:22  | cikk: Babos Petra  | 


Országos angol nyelvi Ki mit tud? a Petőfiben főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium ezen a héten ünnepli az iskola új épületbe költözésének 25., a magyar-angol két tanítási nyelvű tagozat megalakulásának 10. évfordulóját. Ezen alkalomból számos programot, versenyt szerveztek a diákoknak. Kedden hagyományteremtő szándékkal országos angol nyelvi Ki mit tud?-ot tartottak.
Bognár Anita, intézményvezető feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes elmondta, az elmúlt évtizedben számos versenyt, vetélkedőt szerveztek általános és középiskolásoknak, előadások, módszertani foglalkozások, könyvbemutatók zajlottak az iskolában.
A HBSFestet hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Petőfiben

-Születésnapunkat is egy hagyományteremtő eseménnyel ünnepeljük: országos Ki mit tud?-ot szerveztünk a magyar-angol két tanítási nyelvű középiskolák számára. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az ország egyik legfiatalabb két tanítási nyelvű gimnáziumaként versenyünkre Salgótarjántól Pécsig az ország minden pontjáról 98 versenyző és felkészítő tanár érkezett. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet Pápa Város Önkormányzatának és a Pápai Tankerületi Központnak, hogy nemcsak erkölcsi, hanem anyagi támogatást is nyújtottak ahhoz, hogy ez a nagyszabású rendezvény megvalósulhasson. Megkeresésünkre utazási irodák, nyelvvizsga-központok, könyvkiadók, fiatalok körében népszerű zenekarok, a Petőfi Rádió, a Boeing-team támogatott bennünket, hogy a versenyzők értékes jutalmakban részesüljenek. Bízom benne, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő versenyünk jó hírét viszi iskolánknak és Pápa városnak - emelte ki Bognár Anita.
Csikós Borbála, az idegennyelvi munkaközösség vezetője, a program szervezője elmondta, nagy örömükre, az ország különböző részéről érkeztek diákok a megmérettetésre.
-A diákok négy kategóriában nevezhettek, vers-próza, ének, kamara és angol nyelvű jelenet. A tanulók vegyesen jelentkeztek, minden produkcióból láthattunk előadást, amelyek nagyon változatosak és színesek voltak - tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzátette, a petőfisek nem indultak ezen a versenyen, hiszen ők a szervezői és a bonyolítói a megmérettetésnek.
Csikós Borbála köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, szponzorainak, akiknek köszönhetően a diákok igencsak értékes és különleges nyereményekkel gazdagodhattak, mint például egyhetes angliai utazás, nyelvvizsga díjak, koncertjegyek, rengeteg könyv, magazin, Várkertfürdő belépő várt a nyertesekre. A HBSFest (Hungarian Biligual School) keretében a Bázisrepülőtérre is tettek látogatást, ahol angol nyelvű idegenvezetéssel járták körbe a létesítményt.
Az ország különböző pontjairól érkező versenyzőket Egyházi Andrea is köszöntötte

A Ki mit tud?-on kilenc város tizenegy iskolája képviseltette magát.
A rendezvényen Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője elmondta, Magyarországnak e kis, ám annál változatosabb szegletében, a Dunántúl Athénjében talán kicsit jobban értjük és érezzük, hogy milyen fontos, ha egy ilyen rendezvényen szép számban megjelennek.
-Ezzel is hozzájárulnak ahhoz, hogy a mai kor alapelvárásaihoz tartozó idegennyelvi stratégiát tovább támogassák, mert mindannyian tudjuk, az idegen nyelvtudás és a digitális kompetenciák a munkaerő-piacon nagy jelentőséggel bírnak. Aki ma eljött, és lírai vagy prózai szereplésével, énekével, versével vagy színjátékával mindezt segít hangsúlyozni, és hozzájárul ahhoz, hogy együtt, közösen legmélyebb tiszteletünket fejezzük ki az idegennyelv ismerete előtt. A mai találkozó és verseny több szempontból is különleges. Egyrészt ma azért vagyunk itt, hogy hagyományteremtő szándékkal országos angol versenyt indítsunk útjára az ország két tanítási nyelvű iskolái számára, ahol újra és újra évente átélhetjük majd ennek az idegennyelvi tudásnak a szépségét, azzal a különlegességgel fűszerezve, hogy tesszük mindezt a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 10. éve elindított képzési formájának tiszteletére. Biztos vagyok benne, hogy van, aki első, de nem utolsó alkalommal lesz most itt. Másrészt, mert a vetélkedésen túl a rendezvény teret kíván nyújtani a szinte az egész ország területéről érkezőknek az ismerkedésre, szakmai tapasztalatcserére és a zsűri és a felkészítők közötti konzultációra, tehát nem csupán verseny, hanem egy igazi, összetett szakmai rendezvény is - emelte ki Egyházi Andrea, aki végül köszönetet mondott minden versenyzőnek, felkészítőnek, akik eljöttek a megmérettetésre és a zsűrinek is, akik értékes nyereményekkel jutalmazták a verseny végén a tanulókat.
A zsűriben helyet foglalt Marton Lívia, a Hair musical fordítója, angol tanár, tankönyvszerző, Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője, Szente Árpád Csaba, Kárpáti Barbi, a Pannon Várszínház színészei és Alföldi Áron győri színész.
A diákok nagyon értékes nyereményekkel gazdagodhattak.
A jubileumi hét holnap sportnappal folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!