Böröczky bombagóljával nyert a Perutz


2019-11-24 16:32:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Böröczky bombagóljával nyert a Perutz főképe
Sorozatban második hazai mérkőzését nyerte meg a Perutz FC, a pápai alakulat Böröczky Bálint bombagóljával a vártnál nehezebben gyűrte le a Balatonlellét.

Jó formában készült a 2019-es esztendő utolsó hazai bajnokijára a Perutz FC, mely legutóbbi két meccsén négy pontot szerzett. Kilenc helyezés és 15 pont választotta el a csapatokat a kezdés előtt, így egyértelműen a pápaiak voltak a három pont esélyesei.

Az első perctől látható volt, hogy a balatonlelleiek egy pontért érkeztek a Várkert útra, 5-4-1-es taktikai hadrendjük is erről tanúskodott. Eseménytelenül, helyzet nélkül telt el az első fél óra, egyik kapus képességeit sem tesztelték a játékosok, mezőnyben folyt a játék. A meccs első említésre méltó eseménye egy kiállítás volt, egy ártalmatlan szituációt követően Benke kért számon nem épp irodalmi stílusban egy bedobást az asszisztensen, amiért Juhász játékvezető egyből piros lapot mutatott fel neki. A kiállítás után - ha lehet - még jobban visszaálltak a vendégek, ami miatt sem a szélről érkező labdákból, sem átlövésből nem sikerült a pápaiaknak helyzetet kialakítaniuk. A 43. percben aztán megtört a jég, és a Perutz első kaput eltaláló lövéséből megszerezte a vezetést: Böröczky labdaszerzése után jól kényszerítőzött Kalásszal, a visszakapott labdával tisztára játszotta magát a balhátvéd és ballal kíméletlenül kilőtte a rövid felsőt, Ritzlnek esélye sem volt 1-0.
NB-s bajnokságban ritkán látható jelenettel kezdődött a második félidő, a hazaiak középpályása, Hanzl Máté a sípszó elhangzása előtt néhány pillanattal startolt rá a labdára, így a játékvezető visszarendelte saját térfelére. Hanzl nemtetszésének adott hangot a döntéssel kapcsolatban, amiért a bíró kiállította a pápai játékost, így a második 45 percnek 10 a 10 ellen vágtak neki az együttesek. A folytatásban Hrabovszki lövését fogta könnyedén Keserű, majd a 75. percben egy levágódó szabadrúgás kecsegtető helyzetben Pleszkán lábáról pörgött le. A Perutz második gólja a 86. percben Szilágyi lábában volt, aki egy balról érkező labdát lőtt 11 méterről csúnyán fölé. A hátralévő időben az eredmény nem változott, a Perutz győzelemmel búcsúzott közönségétől erre az évre.

Perutz FC - Balatonlelle 1-0 (1-0) Gsz.: Böröczky

Lengyel Ferenc: Volt adósságunk a közönségünk felé, bízom benne, hogy ebben a két hétben sikerült valamit törlesztenünk. A játékunk az első félidőben jó volt, uraltuk a meccset, a vezető találat után a szünetben arra készültünk, hogy nekikmegyünk és belőjük a mindent eldöntő második találatot. Na ehhez képest a kiállítás átírt mindent és sokan adósak maradtak a jó játékkal, saját magunkat altattuk el.

Perutz FC: Keserű - Nagy T., Dóczi, Császár, Böröczky - Zsirai, Hanzl, Szilágyi, Kalász (Vincze 88.), Irmes (Farkas B. 69.)- Szabó Zs. (Baldauf 89.), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Balatonlelle: Ritzl - Hrabovszki, Hegedűs, Kiss, Balogh, Pap - Körmendy (Laczkó 73.), Kovács, Katona (Fila 69.), Benke - Pleszkán (Péntek 80.), vezetőedző: Bőzsöny János.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!