Megigazítva


2019-11-24 00:06:47  | cikk: ha  | 


Megigazítva főképe

Vettek már részt sírós-nevetős könyvbemutatón? Amikor az egyik pillanatban még átérezve a fájdalmat, a veszteséget, az emberi jóságot, könnyek szöknek a szemünkbe, a másik pillantban pedig felszabadít a derű, a nevetés? Kormos Györgyi Megigazítva című könyvének bemutatója ilyen volt. A kötet témája a rákbetegség, tehát a könnyek még akár érthetőek is. De a nevetés? Nos, az is belefér.

Az Ótemplom volt a helyszín

A regény Kormos Györgyi történetét meséli el, a betegség diagnózisától kezdve a gyógyulásig. A főhős neve Jópál Borbála, így tart távolságot a szerző, hisz mint mondta, a saját érzéseiről, gondolatairól életeseményeiről írhat, de a családját, barátait nem nevesítheti egy regényben, mert az már beavatkozás lenne az ő magánéletükbe. A kötet a megtörtént eseményeket meséli el, néhány helyen fikciókkal kiegészítve. Masszi Ferenc illusztrálta a könyvet.

Köntös László főjegyző elismerően szólt a kötetről

A könyvbemutatón, melynek az Ótemplom adott otthont, Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető köszöntötte a megjelenteket. A szerzővel régi barátnője, Veress Zsuzsa beszélgetett, a kötetből Valler Kata olvasott fel részleteket. - A betegség, a gyógyulás, a hitre találás története a könyv, a diagnózis, a tagadás, a beletörődés, az elfogadás, a kezelések és terápiák története - mondta Kormos Györgyi. - Ugyanakkor tudom, hogy mindez kellett ahhoz, hogy hirte térjek. Korábban kultúrkeresztényként irigyeltem a hívőket, hogy az ő életük milyen egyszerű és elrendezett, ugyanakkor lázadoztam is - tette hozzá. Nincsenek véletlenek, minden rossznak meg kellett ahhoz történni, hogy most jó legyen. S hogy felszabadító legyen a nevetés.

Kormos Györgyi derűs, békés személyisége erőt adhat a küzdőknek és keresőknek

Megigazítva. Ha emlőrákról van szó, akkor talán nem is keresünk más tartalmat. Pedig van. A cím hosszas vívódás után szinte egy pillanat alatt megszületett a rómaiakhoz írt levélben olvasott ige alapján: Hiszen Isten az, aki megigazít. Igazzá teszi azokat, akiket elhívott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!