Feltöltés 2019 - Hadkiegészítési rendszergyakorlás Pápán


2019-11-23 13:37:57  | cikk: Babos Petra  | 


Feltöltés 2019 - Hadkiegészítési rendszergyakorlás Pápán főképe
Hadkiegészítési feladatait gyakorolja az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága III. számú Toborzó és Érdekvédelmi Központja. A „Feltöltés 2019” nevű rendszergyakorlás során az alakulat területi katonai igazgatási szervei a különleges jogrend bevezetése esetén végrehajtásra kerülő feladatokat gyakorolják.
Tizenöt évvel ezelőtt, 2004 novemberében Magyarországon leszereltek az utolsó sorkatonák és helyüket fokozatosan szerződéses katonák vették át. Az Alaptörvény előírja, hogy az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának folyamatosan fel kell készülnie, arra, hogy rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzetekben sorozási feladatát is bármikor el tudja látni. Az állomány minden évben gyakorolja ezen képesség fenntartását. Idén ezt Pápán, a Huszár Közösségi Házban tartották meg.
Soós Gyula őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka elmondta, attól függetlenül, hogy a hétköznapokban is toboroznak, s érdekvédelmi tevékenységet látnak el, hadkiegészítési feladatokban is részt kell venniük, s erre fel is kell készülniük.
A diákok pszichológiai tesztet is töltöttek ki

-A mostani alkalmon szerettünk volna bemutatni, hogy a személyi állomány utánpótlás hogyan valósul meg a gyakorlatban. Ezért a „Feltöltés 2019” nevű rendszergyakorlás során az alakulat területi katonai igazgatási szervei a különleges jogrend bevezetése esetén végrehajtásra kerülő feladatokat gyakorolják. A végrehajtásba civil együttműködők is bekapcsolódtak. A gyakorlás ideje alatt többek közt kormányhivatalok, önkormányzatok és egészségügyi intézmények munkatársai segítették a katonák munkáját - tudtuk meg Soós Gyulától, aki hozzátette, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központja a Feltöltés 2019 nevű rendszergyakorlás során a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium tanulóinak közreműködésével mutatta be a társszervezetek, a megyében állomásozó katonai szervek, a megyei védelmi bizottság, a járási hivatal, az önkormányzat és a Honvéd Bajtársi Klub meghívottainak, hogyan történik a 21. században a személyi állomány feltöltése.
A rendezvényen Huszár Péter alezredes a megyei védelmi bizottság igazgatási munkájáról, míg Soós Gyula őrnagy a feltöltés menetéről tartott tájékoztatót.

A program az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos állomány közelharc-bemutatójával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!