Szombaton aszfaltozzák a körforgalmat


2019-11-21 17:34:32  | cikk: HuHa  | 


Szombaton aszfaltozzák a körforgalmat főképe
A kivitelező tájékoztatása szerint szombaton teljes útlezárás mellett húzzák be a kopóréteget a Szent István-Győri-Várkert-Téglagyári úti új körforgalomba - közölte Molnár István városfejlesztési osztályvezető. A munkálatok idejére semmilyen gépjárművet nem engednek be a körforgalom területére, a terelési irányokat táblákkal jelzik minden útszakaszon és forgalomirányító személyzet is segíti majd a közlekedést. Az útpálya aszfaltozásával együtt az újjáépített gyalog-kerékpárutat is leaszfaltozzák, így a gyalogos és kerékpáros forgalmat is korlátozzák átmenetileg.
Az aszfaltozás előtti utolsó munkafolyamatok előtt zajlanak

Az építők már ezt megelőzően, pénteken is aszfaltoznak, eredetileg már ma megérkezett volna a géplánc, ám a csapadékos időjárás miatt még az előző helyszínen dolgozik a finisher, így csak holnap áll be a pápai helyszínre. A pénteki aszfaltozási munkák idején félpályás és szakaszos lezárásokra kell számítani a csomópontban.

Az aszfaltozás után még kihelyezik a közlekedési táblákat, felfestik az útburkolati jeleket és rendezik a terepet, a munkálatoknak november végére kell befejeződniük.
A Szent István úton ezt követően is zajlik majd munkavégzés - tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől. Az önkormányzat a csapadékvíz-elvezetőt építteti újjá, hiszen a körforgalom csapadékvizei ezen távoznak a Bakonyérbe. A kivitelezés a járda felbontásával jár, így azt is újjáépítik az érintett szakaszon. Ez a munka nem része a közlekedésfejlesztési projektnek, de a város szeretné, ha a megújított területen a csapadékvizek nem okoznának problémát.
Szombaton aszfaltozzák a körforgalmat

Dr. Áldozó Tamás arra is emlékeztetett, a közlekedésfejlesztési projektnek további elemei is vannak, így a településkapuk megépítése, az Erkel-Somlai-Bocsor utca kereszteződésében a lámpás forgalomirányítás kialakítása és a Bázisrepülőtérig futó kerékpárút kivitelezése. Ezekre a munkákra egyszer már kiírták közbeszerzést, de az ajánlattevők száma miatt érvénytelen volt, így hamarosan újabb közbeszerzési eljárást indítanak a kivitelezésre. Az 500 millió forintos projektnek még egy eleme is van: a múlt év végén hat új gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a városban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!