Készülnek az adventi hangversenyre a PNNÖ tagjai


2019-11-14 21:20:05  | cikk: Babos Petra  | 


Készülnek az adventi hangversenyre a PNNÖ tagjai főképe
Ma délután ülésezett a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A gyűlésen az első napirendi pontban szó esett Pápa Város Önkormányzata szolgáltatástervezési koncepciójának véleményezéséről. Pillerné Fódi Ilona elnök ennek kapcsán elmondta, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestülete Pápa Város Önkormányzata Szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatáról szóló előterjesztését megtárgyalta, azt Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének véleményezési jogkörében eljárva elfogadásra javasolja.
A második napirendi pontban az adventi hangversenyről esett szó. Pillerné Fódi Ilona elmondta, a hagyományos hangversenynek a Szent József Kápolna ad otthont december 13-án, pénteken 17 órától. A meghitt eseményen fellépnek az óvoda nemzetiségi csoportja, a Munkácsy iskola német nemzetiségi tagozatának diákjai, a bakonyjákói Nefelejts Népdalkör és a Gannai Asszonykórus.
A harmadik napirendi pontban Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes beszámolt a nagy sikerű Márton-napi rendezvényről, amelynek a Munkácsy iskola adott otthont. Mint mondta, a második alkalommal megszervezett program elején az 1. n és 1. nn osztályok adtak műsort, majd kézműves foglalkozás és lámpás felvonulás színesítette az eseményt. Természetesen libalakoma is várt a gyerekekre és a szülőkre. A rendezvényen a nyolcadikosok átadták az elsősöknek a PNNÖ jóvoltából vásárolt Schultüte édességcsomagokat is, amelynek nagyon örültek a gyerekek.
A PNNÖ tagjai módosították a költségvetésüket, mivel a negyedik napirendi pontban megszavazták, hogy 150.000 Ft-tal támogatják a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában folyó nemzetiségi oktatást, valamint 30.000 Ft-tal a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportját. Így ebben az évben összesen az iskolát 250.000 Ft-tal, míg az óvodát 60.000 Ft-tal támogatják.
Vegyes ügyek kertében szó esett arról, hogy decemberben szeretnének a nemzetiségi tagozatos tanuló diákoknak egy német nyelvű színházi előadást szervezni. Tavaly már volt hasonló kezdeményezés, az nagy sikernek örvendett. Folyamatban van egy német nyelvű, felnőtteknek szóló előadás szervezése is, ez decemberben vagy januárban valósul meg.
A testület tagjai a második félévre is megszavazták a tiszteletdíjat, valamint beszéltek még arról is, hogy Bethlen Gábor Alapkezelőhöz nyújtanak be pályázatokat a programjaikra. Ezek benyújtási határideje december eleje.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!