Birtokukba vették az új KRESZ parkot a Szivárvány ovisok


2019-11-14 13:16:15  | cikk: Babos Petra  | 


Birtokukba vették az új KRESZ parkot a Szivárvány ovisok főképe
Elkészült a Szivárvány Óvoda KRESZ park. A gyerekek ma délelőtt vették birtokukba a pályát, nagy örömükre.
Kovács Helga tagóvoda vezető elmondta, szeptember 1-én tartották a Nyárbúcsúztató Városrészi Napot, amelyen a jótékonysági főzőverseny bevételét - 200.000 Ft-ot- az óvoda számára ajánlották fel a szervezők, így jöhetett létre a KRESZ park.
-Szeptember elejére megújult az aszfalt az intézmény területén, így most már lehetőségünk volt a pálya kialakítására, ahol a futóbicikliket és a rollereket is használhatják a gyermekek. Felvettük a kapcsolatot Magyar Közút Nonprofit Ktf-vel, ahol egy régi óvodásunk mérnöki pozícióban dolgozik, ő kijött hozzánk, felmérte a munkát, s nagy örömünkre a múlt hét végére el is készült a pálya, de a gyerekek ma vették csak birtokukba - tudtuk meg Kovács Helgától, aki hozzátette, a pályán a legalapvetőbb közlekedési szabályokkal ismerkedhetnek meg az óvodások, mint például a körforgalom, a gyalogátkelőhely, a parkoló, a záróvonal és a STOP tábla. Terveik között szerepel, hogy igazi közlekedési táblákkal egészítsék ki a parkot.
Kovács Helga és Unger Tamás ünnepélyesen átvágták a szalagokat

Unger Tamás alpolgármester, a volt Kilián lakótelep és környékének önkormányzati képviselője az átadón kapcsán elmondta, nagyon dicséretes, hogy KRESZ parkot alakítottak ki az óvoda udvarán, hiszen a kicsik helyes közlekedésre nevelését nem lehet elég korán kezdeni.
-Az udvaron egy egészen kis várost festettek fel, ahol a legfontosabb közlekedési csomópontokat találhatjuk meg, s ahol tudni kell, hogyan kell közlekedni. A gyerekek igaz most még a szüleikkel közlekednek, de előfordulhat, hogy egy olyan környezetben kell eligazodniuk, ahol meg kell tudniuk különböztetni a jelzéseket egymástól és tudniuk kell, hogyan kell viselkedni az egyes jelzéseknél - tette hozzá Unger Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!