Darts: A pápaiak nyerték a megyei csapatbajnokságot


2019-11-12 14:02:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Holdkő Darts Klub  | 


Darts: A pápaiak nyerték a megyei csapatbajnokságot főképe
A Holdkő Darts Klub játékosai az elmúlt időszakban Mosonmagyaróváron és Sümegen álltak tábla elé.

A Győr-Moson-Sopron megyei városban a klub négy bátor jelentkezője mérette meg magát. Az open iránt nagy volt az érdeklődés, összesen 94 nevező adta le jelentkezését. Mind a négy pápai induló külön csoportba került, ahonnan sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. Banai Tibor és Szalai Richárd a szünet utáni főtáblát nem a legjobb ütemben elkezdve vereséggel a 33. helyen zártak. Tunner Gábor a csoportot 3-2-vel abszolválva a 64-es főtáblán is nyert, majd a következő mérkőzését elveszítette és a 17. helyen végzett.

- Kis csapatunk legfiatalabb játékosa, Borbély András a csoportot öt győzelemmel, 10-0-s legaránnyal zárta, majd a 64-es főtáblán első meccsét 3-0-ra, utána a 32-ben a hazai versenyző ellen szoros, jó meccsen 3-2-re győzött - mesélte Szalai Richárd, a klub elnöke. - András a 16 között is nyerni tudott, 4-2 arányban, így már a legjobb nyolcban találta magát. Itt ellenfele hamar meglépett 3-0-ra, ahonnan András nagy levegőt véve még 3-3-ra visszahozta a meccset, sajnos lendülete a döntő legre nem tartott ki, ám így megszerzett ötödik helye is megsüvegelendő. Az amatőrök között Torda Tibor nagyszerűen teljesített, második helyet szerzett.

Egy héttel a mosonmagyaróvári torna után Sümegen igyekeztek minél pontosabban célozni a sportolók, a mezőny 23 főből állt.
- A csoportküzdelmek után a 16-os főtáblán sok izgalmas és érdekes meccset láthattunk - folytatta a klub vezetője. - Nem panaszkodhattunk a verseny végén elért helyezésekre, hiszen Tunner Gábor megnyerte a versenyt, Borbély András harmadik, Banai Tibor negyedik helyen végzett. A legnagyobb kiszálló Banai Tibor, a legtöbb 180 Torda Tibor nevéhez fűződik.

Szalai Richárd hozzátette, elkészült a megyei darts bajnokság összesítése, ahol a pápaiak a csapatbajnokságban első helyen végeztek. Borbély András serdülő utánpótlás kategóriában szintén a legjobbnak bizonyult, eredményein látszik, hogy fiatalok is egyre nagyobb számban érdeklődnek a darts iránt. Ezt elősegítendő az elkövetkezendő hónapokra a klub célkitűzése, hogy felvegyék a kapcsolatot az iskolákkal annak érdekében, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a diákokkal a sportágat. - Az elkövetkezendő hetekben is sok verseny vár ránk, ám ezek közül is kiemelkedik a december 7-ei, pápai ligadöntő, ahol a legjobb 24 játékos áll a táblák elé - tette hozzá Szalai Richárd.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!