Nyílt nap a Refiben


2019-11-11 07:36:55  | cikk: ha  | 


Nyílt nap a Refiben főképe

Nyílt napot tartottak a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma iránt érdeklődő diákok és szülei számára. Az intézmény a 2020-21-es tanévben a gimnáziumi képzés keretében egy-egy négy- és hatosztályos általános tantervű, valamint az emelt szintű természettudományos (matematika illetve biológia) osztályba várják a jelentkezőket, s természetesen indul az emelt szintű nyelvi képzés, itt a gyerekek magas óraszámban tanulják az angol nyelvet. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma több ponton is frissítette a képzését, igazodva a kor követelményeihez. Ennek egyik pontja a robotika, ami megjelenik a tananyagban. A művészeti szakgimnáziumi képzés pedig festészet-grafika és néptánc szakokon indul.

Kicsinek bizonyult a Refi díszterme, olyan sok érdeklődő volt

A vendégeket a díszteremben az Iskola igazgatója Baráth Julianna köszöntötte, aztán pedig az érdeklődők megismerkedhettek az iskola kínálta lehetőségekkel. Számos tanórára is belátogathattak, megnézhették a képzőművészetisek kiállítását, de volt néptáncbemutató is. Természetesen egyházi fenntartású intézményről lévén szó, a hitélet is fontos. Ám a felvételhez nem szükséges, hogy a diák meg legyen keresztelve, viszont el kell fogadnia, hogy az iskolában hittan órák, áhítatok vannak, hangzott el a tájékoztatóban.

A robotika oktatásra is sokan voltak kiváncsiak

A hatosztályos gimnáziumi képzésre jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik figyelembe vételével nyernek felvételt. A négy évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik mellett a magyar és matematika egységes írásbeli felvételi vizsgán megszerzett pontjaik összesítése után, a szóbeli meghallgatást követően kialakított sorrend alapján kerülhetnek a Refibe. A szóbeli meghallgatás, a leendő osztályfőnökkel és vezető tanárokkal történő beszélgetés célja a kölcsönös ismerkedés, a jelentkező diák motivációinak a megismerése. A művészeti szakgimnáziumi tagozaton 2014. szeptember 1-jén, felmenő rendszerben kezdték meg 4+1 évfolyamos képzésüket, amelyen a gimnáziumi tananyag mellett emelt óraszámban tanítják a szakmai tantárgyakat. Az eddigi rendszer szerint az érettségi vizsgák letétele a 4. év végén, az OKJ szakképesítés megszerzése az 5. év végén történt, ez a szakképzésben történő módosítások miatt lehet, hogy változik, annyi biztos, hogy a képzés öt éves marad.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!