Postások alkotásai a könyvtárban


2019-11-10 10:01:17  | cikk: Babos Petra  | 


Postások alkotásai a könyvtárban főképe
A posta dolgozóinak alkotásaiból nyílott kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A kiállítók között szerepel Buzás Endréné horgolással, Ditrich Lajosné Róka Ilona festéssel, Harczi Ilona foltvarrással, Havasi Károly Zoltánné horgolással, Jakab-Bor Ildikó cserépbabával, Megyesi Éva festéssel, Stánicz Gábor árnyékfotózással, Szövérfi Sándorné papírcsodákkal, horgolással és Vankó Ildikó festéssel.
A tárlatot Kovácsné Horváth Hajnalka, a Pápa 1 posta vezetője nyitotta meg a nagyérdemű előtt. Mint mondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kiállítást, hiszen a postások egy másik oldalukról, kreativitásukról is bemutatkozhatnak, rejtett kincseiket az érdeklődők számára felfedhetik.
-A kiállításon a művészet több ága képviselteti magát, a festés, a horgolás, a foltvarrás, az árnyékfotózás, a cserépbaba készítés. A művészet egy önkifejezési forma, egy lehetőség arra, hogy megmutasd ki is vagy valójában. Olyan érzések kifejezésére tesz alkalmassá, amelyeket máshogy képtelen lennél átadni. Rajzolni, festeni, hajtogatni, horgolni, varrni, fényképezni? De miért is? Mert az alkotás öröm, stressz oldó, gyógyító és remek időtöltés, kikapcsolódás. A jelen kiállítók is ilyen érzésekkel bírhatnak. Többen közülük már aktív postásként is éltek a hobbijuknak, van, aki nyugdíjba vonulása után kezdett bele. Az itt bemutatott alkotások úgy gondolom, hogy nem igényelnek különösebb magyarázatot, mindegyik önmagáért beszél, mindegyik alkotás sajátos, egyedi remekmű - mondta a posta vezetője.
Kovácsné Horváth Hajnalka örömmel nyitotta meg a kiállítást

A kiállítás ötlete Ditrich Lajosné Róka Ilonától származott. A szervező, mint mondta, a kezdeményezés onnan indult, hogy az ő szakmája díszítő festő, s egy magazinból megismerte mosonmagyaróvári Meggyesi Éva kolléganőjét, aki szintén festő, felvette vele a kapcsolatot, s úgy gondolták, kiállítják alkotásaikat.
-Zircen jártam iskolába, ott végeztem el a díszítő festő szakmát. Gyermekkorom óta folyamatosan alkotok, bár gyermekeim születése után sajnos kevesebb időm jut a hobbimra. Leginkább az olajfestéket szeretem, portrét és csendéletet készítek legszívesebben, de az utóbbi időben inkább a gyermekeimet festem le - tudtuk meg a kiállítás szervezőjétől, aki hozzátette, a posta hálózatán keresztül sikerült felkutatni azokat a kollégákat, akik kézműveskednek a munka mellett. Igyekeztek úgy összeállítani a tárlatot, hogy színes és változatos legyen, így van horgolás, varrás, festés, fényképezés.
A tárlatmegnyitón Iványi Fanni fuvolázott

-Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bemutatkozhattunk, s a lakosság egy másik oldalunkról is megismerhet bennünket, nemcsak, mint a postán dolgozókat. Sokan nem tudják rólunk, hogy nekünk is vannak rejtett kincseink, s innen jött a kiállítás címe is: Postások rejtett kincsei - zárta gondolatát Ditrich Lajosné Róka Ilona.
Dr. Hermann István könyvtárigazgató elmondta, örömmel vették a megkeresést, hogy a postások is bemutatkoznának egy kiállítás keretében hobbijaikkal.
A kiállítás november 29-ig tekinthető meg a könyvtárban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!