Márton napi lámpások a Máltai Kultúr-Kuckóból


2019-11-09 16:27:47  | cikk: pi-pa  | 


Márton napi lámpások a Máltai Kultúr-Kuckóból főképe

Márton napi lámpáskészítő foglalkozás-sorozatot indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportja. Az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban működő Kultúr-Kuckó Programnak köszönhetően megrendezett foglalkozásokra közel 110 alsó tagozatos és óvodás gyermeket vártak.
Kedden a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 2.b osztályával bébiételes üvegekből készítettek Szent Mártonhoz köthető motívumokkal dísztett lámpásokat. Pénteken a katolikus iskola 2.a és 1.a osztálya vendégeskedett az Ifjúsági Centrumban, ők papírból készítették el díszes lámpásaikat, melyekkel később, az iskolájuk péntek délutáni Szent Márton napi felvonulásán sétáltak a Török Bálint utcától a Fő térig.
A foglalkozások szervezői a Márton napi hagyományokhoz hűen a foglalkozások végén libazsíros kenyérrel kínálták a gyerekeket, akik a díszes mécsesek elkészítését követően jóízűen falatoztak.
Pintér Ádám, a szeretetszolgálat önkéntese hírportálunknak elmondta, a Kultúr-Kuckó Program keretében igyekeznek olyan programokat, foglalkozásokat szervezni, melyek népi hagyományokhoz, nagyobb ünnepekhez kötődnek, hiszen fontos, hogy ezeket a hagyományokat életben tartsuk. Ingyenes foglalkozásaik egy része családoknak szól, a programok másik csoportjába pedig azok a foglalkozások tartoznak, melyekre iskolai és óvodai csoportokat várnak. Nagyon fontos célkitűzésük, hogy közösségi élményeket nyújtsanak, olyan elfoglaltságokat, melyek segítenek az osztályoknak, óvodai csoportoknak igazi közösséggé kovácsolódni.
A Márton napi foglalkozások sorát hétfőn a Nátuskerti Óvoda nagycsoportosai zárják.
A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a Kultúr-Kuckóban örömmel fogadnak iskolai csoportokat tematikus foglalkozásokra. Egyeztetni és érdeklődni a Máltai Kultúr-Kuckó Facebook-oldalának írt üzenetben lehet.      

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!