Névadójukra emlékeztek az erkelesek


2019-11-07 17:54:32  | cikk: Babos Petra  | 


Névadójukra emlékeztek az erkelesek főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden év november 7-én megemlékeznek az iskola névadójának, Erkel Ferencnek a születésnapjáról, ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákság megismerje és méltón őrizze az intézmény névadójának emlékét.
Az Erkel-napon Heizer Zoltánné igazgató köszöntötte a tanulókat, majd Mógor Dávid, a DÖK vezetője ismertette a nap gazdag programját.
-Az idei témanapunk programsorozata a népi kultúra, valamint a néphagyományok megőrzése és továbbadása témakört hozza közelebb minden erkeles diák szívéhez. A délelőtt folyamán igazi kulturális csemegékben, különleges programokban lesz részünk: alsósként a mesék világában barangolhatnak kisdiáktársaim. A felsősök pedig szórakoztató és élménydús délelőttön vehetnek részt. Láthatunk és hallhatunk prezentációt népszokásainkról Müller Anita segítségével. Élvezhetjük a könnyűzenei dallamokat a Musical Stúdió előadásában, melyhez Mészárosné Varga Veronika zenetörténeti ismertetője társul. Vendégünk lesz Böde Péter vándormeseíró, aki a meséről tart előadást. Kincskereső városnéző sétánk során Pápa híres épületeiről fedünk fel titkokat, és a legügyesebbeknek kinyílik a barangolás végén a titkot rejtő kincses láda is. A gazdag témanapon megtapasztaljuk, milyen remek érzés erkelesnek lenni - mondta Mógor Dávid.
Az ünnepségen a Himnuszt is elénekelték

A felsősök előzetesen egy őszi kiállítást készítettek, amely az aulában kapott helyet.
Ezt követően a DÖK-képviselők megkoszorúzták Erkel Ferenc emléktábláját. Ez a nap ünnep az iskola életében. A rendezvény kiemelkedő eseménye az elsősök erkeles diákokká fogadása, melyen a nyolcadikosok ünnepélyesen felkötik az elsősök nyakába az erkelesek jellegzetes kékfestő kendőjét. A kicsik mindig nagyon izgatottan várják ezt a pillanatot, hiszen innentől válnak igazán erkeles diákokká. Ebben az évben közel 63 tanuló nyakába került kék-fehér erkeles kendő.
Ökoiskola lévén, a programot faültetés zárta az udvari tanösvényen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!