Madársuli az Erkelben


2019-11-06 20:51:43  | cikk: Babos Petra  | 


Madársuli az Erkelben főképe
Vándorsólyom, héja és bagoly - ez a három madár volt a „vendége” az Erkel iskola 2. és 3. z osztályosainak tartott rendhagyó környezetismeret tanóráján, amelyet a szülők kezdeményeztek.
Hajdú-Bihar megyéből érkezett Imre István Pápára, hogy a ragadozó madarak életéről tartson előadást a diákoknak.
-Sajnos a gyerekek és a felnőttek is eltávolodtak a természettől, ezért én a madarak világát más szemszögből szeretném bemutatni, így egy élményszerű, játékos tanuláson vehetnek részt. A gyerekek megsimogathatják a baglyot, a karmait megnézhetik, és azt, hogyan forgatja a fejét a bagoly - mondta a Madársuli vezetője.
Törpike

A Madársuli foglalkozás egyik főszereplője egy törpe kuvik, Törpike volt. Ő a Madársuli arca. Tavaly 42.000 kilométert tettek meg és 11.000 gyermek simogatta meg, így róla elmondható, hogy egy ügyes, elszánt, oszlopos kisbaglya a Madársulinak.
A diákok nagyon élvezték a rendhagyó programot, miközben sokat tanultak a madarakról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!