Szerencsének szerencséje


2019-11-05 21:08:58  | cikk: ha  | 


Szerencsének szerencséje főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ 2019-2020-as gyermekszínházi évada a kisiskolások és óvodások számára egy népmesével indult. A Mirr-Murr, a Vackor, az Óperenciás, a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérletben is a Magyar Népmese Színház Szerencsének szerencséje című előadását láthatta a közönség. A Magyar Népmese Színház a magyar kulturális hagyományok ápolására, széles körű terjesztésére kötelezte el magát, mondta Zanotta Veronika alapító. A társulat határon innen és túl mutatja be mesefeldolgozásait, s ezeket csak tiszta forrásból válogatják. A történetek zenei kísérete mindig élő, az autentikus hangszerek használata igazodik a cselekményhez.

Tódor és a királyfi - Balázsi István és Illés Dániel

A Szerencsének szerencséje című mese Benedek Elek gyűjteményében is megtalálható. Morc király folyton csak csatázik, ezért fia, Levente királyfi, maga indul feleséget választani. Hamar rátalál egy gyönyörű lányra, Aranyvirágra, de annak apja, Karc király meg akarja akadályozni a fiatalok házasságát. A királyfi jóbarátja és segítője a mókás, ám eszes Tódor, kihallgatva a madarak beszélgetését, túljár Karc király eszén. Így azonban ő kerül bajba, de Levente királyfi nem hagyja cserben, kalandos utat jár be, míg megtalálja Szerencsének szerencséjét, akinek tanácsait megfogadva megmenti barátját.

Szerencsének szerencséje és a királyfi - Zanotta Veronika és Illés Dániel 

A gyönyörű történet a barátságról, a kitartásról, a hűségről mesél, mondta Zanotta Veronika. - A tisztesség próbáját kiállja a királyfi, amit megígért, azt betartja, visszatér, becsülettel, szeretettel oldja meg az elé tornyosuló feladatokat - mondta a színész. Az előadás interaktív volt, több részben is szerepet kaptak a gyerekek, segítettek a molnárnak felemelni a malomkereket, hullámoztak a patak vizével, fonalat is gombolyítottak, de részt vettek az ifjú pár lakodalmán is. A gyerekek ezt mindig nagyon élvezik, s így jobban beépül a mondanivaló is, tette hozzá a társulat alapítója.
A gyermekbérlet következő előadása egy zenés mesejáték lesz, Mátyás és a bolondkirály történetét mutatja be a Magyar Zenés Színház.

Képek:


Címkék: színház | népmese
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!