Interaktív vándorkiállítás nyílt a Pál utcai fiúkról a könyvtárban


2019-11-05 20:18:27  | cikk: Babos Petra  | 


Interaktív vándorkiállítás nyílt a Pál utcai fiúkról a könyvtárban főképe
A Móra Kiadó készítette 2007-ben a Pál utcai fiúk című regény 100 éves évfordulójára azt az interaktív vándorkiállítást, amelyet a mai naptól láthatnak az érdeklődők a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A kiállításon paravánok, képek, játékok elevenítik fel a regény hőseit, cselekményét. A tárlatot üveggolyók, gitt is színesítik.
Üveggolyó és gitt

-Csornáról érkezett a kiállítás városukba. A tárlaton rövid összefoglalót olvashat a látogató Molnár Ferenc életéről, a többi tablón, molinón pedig a regényről, a megfilmesített műről, a szereplőkről van egy-egy rövid összeállítás -tudtuk meg Pap Gabriella könyvtárostól, aki hozzátette, magyartanárokkal egyeztetve, elsősorban az ötödik osztályosokat várják, akiknek ez kötelező olvasmánya, de bárkit szeretettel látnak, aki szerette ezt az ifjúsági regényt.
A tárlat 11 tablóból, installációból és több, a regényhez kötődő tárgyból áll.
Az installáció egy paravánszerű fal, mely a korabeli grundok hangulatát idézi. Tartalmaz több olyan QR kódot, melyeket leolvashatnak a kiállítás látogatói és videókat, filmrészleteket tekinthetnek meg.
A tárlat november 29-ig látogatható. Előzetes regisztráció a könyvtár telefonszámán lehetséges.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!