Dr. Áldozó Tamás: A bizottsági helyek elosztása pontosan tükrözi a szavazati arányokat


2019-11-04 17:00:21  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: A bizottsági helyek elosztása pontosan tükrözi a szavazati arányokat főképe
-A fidesz-KDNP kampányáért én feleltem, büszke vagyok a munkánkra, mi nem foglalkoztunk az ellenféllel, mi a pápaiakkal foglalkoztunk és azzal, hogy mit szeretnénk a következő években ebben a városban. Következetesek voltunk, nem tartottunk hetente két sajtótájékoztatót, nem kezdeményeztünk vitákat és akkor szólatunk meg, amikor meg kellett szólalnunk - kezdte a Fidesz irodában tartott mai sajtótájékoztatóját dr. Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz helyi elnöke. Emlékeztetett, a holokauszttagadás kapcsán szólaltak fel, akkor emeltek szót, amikor fogyatékosnak nevezte az ellenzék a Fidesz szavazóit és akkor, amikor könyöradományra szorulónak minősített pápai családokat az egyik szocialista képviselőjelölt.

A polgármester Grőber Attila legutóbbi sajtótájékoztatójára reagálva kiemelte, ellentétben az MSZP-s politikus álláspontjával, a bizottsági helyek elosztása pontosan tükrözi a szavazati arányokat. A képviselő-testületben a Fidesz-KDNP-nek tíz tagja van, az ellenzéknek pedig öt. Ennek megfelelően a huszonhét bizottsági helyből tizennyolcat a Fidesz tölt be, kilencet pedig az ellenfél, vagyis az arányok megfelelőek.
-Ez egy rendkívül gáláns, nagyvonalú ajánlat volt az ellenzék részére, bármely településsel szemben álljuk az összehasonlítást. Grőber Attila szóvá tette, hogy nem kaptak bizottsági elnöki tisztséget, jelentem, az elmúlt 9 év ajkai gyakorlatát követtük! Abban a 9 évben Grőber Attilának is volt felelőssége az MSZP megyei alelnökeként. Ha látok tőle olyan nyilatkozatot, amit Schwarz Bélához intézett és amiben kifogásolta, hogy a demokratikus szokásokkal ellentétben a Fidesz nem kapott bizottsági elnöki tisztséget az elmúlt években Ajkán, akkor megemelem a kalapom, meghajtom a fejem és hajlandó vagyok változtatni. Azonban úgy gondolom, ha Grőber Attilának, mint szocialista megyei politikusnak tökéletesen megfelelt az ajkai helyzet, akkor békéljen meg a pápaival is - jelentette ki a városvezető. Hozzátette, nem igaz, hogy az alpolgármester személyéről nem volt egyeztetés, a Fidesz frakcióban többször is volt és egyértelmű volt az állásfoglalás Unger Tamással kapcsolatban, arról pedig nem hallott még, hogy az alpolgármester személyéről - aki a polgármester helyettese - 10:5-ös testületi arány esetében a politikai ellenféllel egyeztetni kellett volna.
Nem felejtjük el a kampányban történteket, de készen állunk a közös munkára - jelentette ki a városvezető

-Ez a választási kampány sokkal undorítóbb volt, minden eddiginél és ezért nem mi felelünk. Vérlázítónak tartom, hogy bevonták a választási kampányba a köztisztviselőket és Grőber Attila meghazudtolta a pápai jegyzőt. Kíváncsi vagyok, bocsánatot kér-e azért, hogy nem fogadta el a jegyző nyilatkozatát - utalt vissza a szennyvíziszappal kapcsolatos kommunikációra.
Dr. Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón megismételte az alakuló ülésen elmondottakat, miszerint nem felejtik el a kampányban történteket, de készen állnak a közös munkára.
-Nem felejtjük el azt a becstelen kampányt, amit Grőber Attila vezetésével az ellenzék folytatott, hiszen ami a szennyvíziszappal kapcsolatban történt, az becstelenség volt. Grőber Attila pontosan tudta, hogy a pápai önkormányzatnak és személy szerint Áldozó Tamásnak semmi köze nincs a szennyvíziszappal kapcsolatos hatósági engedélyekhez, az érintett gazdasági társaság működéséhez, de ez őt nem érdekelte, a tapolcafőiek pedig végképp nem érdekelték. Grőber Attilát egyedül önmaga érdekelte, az a politikai trükk, amit ebből kovácsolni szeretett volna - közölte, hozzátéve, Grőber Attila kérdései a mai napig nem érkeztek meg a városházára, de valószínűleg a kormányhivatalhoz sem.

A városvezető az emberi tisztességről és a másik ember iránti tiszteletről szólva felidézte, hogy Süle Zsolt önkormányzati képviselő egy bejegyzésében skizofrénnek nevezte a Fidesz szavazóit.
-Annak a kampánynak a hozadéka - melyért Grőber Attila felel - az, hogy azt az 5226 pápait, aki polgármesterként rám szavazott, skizofréniában szenvedőnek nevezte Süle Zsolt. Gratulálok ahhoz, hogy Grőber Attilának ezzel nincsen problémája - hangsúlyozta - ennek az undorító, becstelen kampánynak az lett az eredménye, hogy Grőber Attila elhasználódott, lejáratódott.
Dr Áldozó Tamás szót emelt az ellen, hogy Süle Zsolt skizofrénnek nevezte a Fidesz szavazóit

A sajtótájékoztató végén dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, a választás után megnézte Grőber Attila programját, s az egy olyan ígéretcunami, amiről pontosan Grőber Attila, a pénzügyi bizottság volt elnöke tudja, hogy megvalósíthatatlan és betarthatatlan.
-Olyan ígéretek szereplenek benne, hogy nem kell, vagy alig kell adót fizetni, egyébként meg minden ingyen lesz, de legalább is mindenkinek lesz valami ingyen. 2019-ben, 2020-ban a világ nem így működik, így 1990 előtt próbálták működtetni a világot, abban az időszakban, amikor lehetett korlátozni a választáson indulók számát - utalt Grőber Attila azon szavaira is, melyekkel Marton Sándor polgármesterjelöltként való indulását bírálta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!