Megalakult a cigány nemzetiségi önkormányzat


2019-10-28 23:44:29  | cikk: Babos Petra  | 


Megalakult a cigány nemzetiségi önkormányzat főképe
Megtartotta alakuló ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ). Az ülésen dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, kilenc roma kisebbségi képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Biztosság, akik közül hárman a LUNGO DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, hatan pedig A Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjei voltak. A roma nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok a települési roma nemzetiségi önkormányzat képviselőjévé választották a LUNGO DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség jelöltjeként Sándor Endre Gézát 31 darab szavazattal, valamint A Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjeként Németh Richárdot, 30 darab szavazattal. Az 1958-as születésű Kozák János és Kozák Jánosné mindketten a Magyarországi Cigányszövetség Fórumának jelöltjei, 29 darab érvényes szavazatot kaptak, ezért a Helyi Választási Bizottságnak sorsolással kellett eldöntenie, melynek eredményeként Kozák Jánosné jutott mandátumhoz.
A PVCNÖ az eskütétel után elnököt és elnökhelyettest választott. A képviselők elnöknek választották Kozák Jánosnét, elnökhelyettesnek pedig Németh Richárdot. Ezt követően elfogadták a PVCNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatát. Jegyzőkönyv hitelesítésre Németh Richárdot jelölték ki.
Az alakuló ülés végén Sándor Endre Géza lemondott képviselői mandátumáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!