Új lélegeztetőgépek és altatógép a kórházban


2019-10-28 22:25:56  | cikk: HuHa  | 


Új lélegeztetőgépek és altatógép a kórházban főképe
Húszmillió forint értékű eszközzel gazdagodott a Gróf Esterházy Kórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központ EFOP-2.2.0 pályázati konstrukciója keretében: 2 db intenzív osztályos lélegeztető készüléket és egy altatógép munkaállomást kapott az egészségügyi intézmény. Az új eszközökről ma tartott sajtótájékoztatót dr. Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.
Dr. Kovács Zoltán, dr. Töreki-Vörös Ibolya, dr. Beéry Kálmán és dr. Havrilla Gyula a sajtótájékoztatón

A politikus felidézte, közel két évvel ezelőtt hasonló műszerek beszerzéséről adhattak hírt.
-Akkor Lutz főorvosasszony fogalmazta meg Váci Mihály szavaival élve: még nem elég. Most itt vagyunk újra, azokkal a berendezésekkel, melyek folytatását jelentik a korábbi fejlesztéseknek - fogalmazott, hozzátéve, az új eszközök nagyon fontosak betegbiztonsági szempontból és nagy jelentőséggel bírnak a pápai kórház életében.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elmondta, kívánságuknak megfelelően 2 darab lélegeztetőgépet és egy altatógépet kaptak, melyek kombinált feladatok ellátását biztosítják.
-Intézményünk 2016 óta 4 darab altatógépet és 5 darab új lélegeztetőgépet tudott beszerezni a betegellátás számára. Ennek nagy jelentősége van - emelte ki.

Az új berendezéseket már használatba vették - tudtuk meg dr. Beéry Kálmán aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos, főorvostól és dr. Havrilla Gyula főorvostól, a sebészeti osztály osztályvezetőjétől.
-Mindegyik gép a legmodernebb és legnagyobb tudású. Az intenzív osztályon a lélegeztető gépek szempontjából teljes, modern felszereltséggel bírunk, de ez mondható el az altatógépekről is. Nagyon örülök, hogy minden ágyra van lélegeztetőgépünk, bár az ritkán fordul elő, hogy hat ágyon kell lélegeztetni - mondta el az intenzív terápiás szakorvos.
Minden intenzív ágy mellett korszrű lélegeztető gép áll rendelkezésre - ez óriási eredmény

Dr. Havrilla Gyula arról szólt, az évi közel 1700 műtétből 800-900 zajlik altatásban, ezért nagyon fontos, hogy a kor színvonalának megfelelő eszközökkel rendelkezzenek.
-Ez az új készülék nagyon biztonságossá teszi a betegek altatását, csodálatos, hogy Pápán, ami a betegellátáshoz szükséges, a legmodernebb készülékek révén megvalósult - közölte.

Az intenzív osztályos lélegeztetőgép a lélegeztetett beteg számára a legmegfelelőbb kezelést biztosítja, ehhez társulnak a különböző tüdővédelmi eljárások. Az altatógép és a hozzátartozó műtéti betegőrző monitor teljes körű megoldást nyújt az aneszteziológiai személyzet számára a páciens altatása alatti lélegeztetés és az élettani paraméterek mérése szempontjából. Az új készülékek nemcsak a régiek cseréjét jelentik, de plusz funkciókat is biztosítanak.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, a pápai kórház 2002-ben átadott, központi ellátást biztosító épületszárnyának eszközparkja 350 millió forintból csaknem teljes egészében megújult az elmúlt időszakban.

Az AEEK EFOP projektje keretében több kórház is részesült új eszközökben, összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak erre a célra és országosan 722 darab lélegeztető- és altatógépet szereztek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!