Kampenből érkeztek diákok a Balla Róbert Téri Általános Iskolába


2010-06-10 22:20:58  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kampenből érkeztek diákok a Balla Róbert Téri Általános Iskolába főképe
Aart Kleier, aki egykori igazgatóként a kampeni projekteket vezeti és szervezi, már nagyon régóta tervezte, hogy a kampeni iskolából - ahol speciális oktatást folytatnak nem fogyatékkal élő gyermekekkel - hozzánk, Pápára érkezzenek gyerekek. Az útra és az építőanyagokra gyűjtöttek pénzt, így ma 26 gyermekből és 8 felnőttből álló delegációt fogadott a város, amely három napot tölt városunkban. Ma délelőtt dr. Áldozó Tamás alpolgármester üdvözölte a város képviseletében a kampeni diákokat és kísérőiket. Az itt töltött idő alatt az iskola területén munkálkodnak a fiatalok, füvet nyírnak, lefestik a játszótéri játékokat és a falat, ezen kívül adományokat is hoztak.

 - Az iskola felújításában vesznek részt, három napot dolgoznak itt az iskolában. Én azt gondolom, hogy egy olyan magatartásformát mutatnak be, amely jóllehet nálunk is ismert, de a gyakorlatban nem nagyon működik. Nagyon jó példát mutatnak arra, hogy ép gyerekek a fogyatékkal élő gyermekkel hogyan tudnak előítéletek nélkül, csak feléjük fordulással, sok segítőkészséggel közös projektben részt venni, hisz nincsen közös nyelv, ennek ellenére mégis megtalálják egymással a hangot. Ez a fajta holland mentalitás, amit megtapasztalnak arra vezetett, hogy a Balla Róbert Téri Általános Iskola diákjai nagy örömmel és lelkesedéssel vesznek részt minden munkában, ami rájuk osztható- mondta el kérdésünkre az alpolgármester.

Az iskola egyik falára még ottlétünkkor felkerült egy kosárlabdapalánk, melyet dr. Áldozó Tamás egy kampeni és egy pápai diákkal közösen adott át, majd egyből fel is avatott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!