Országos judo bajnokság a Sportcsarnokban


2019-10-28 14:46:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos judo bajnokság a Sportcsarnokban főképe
A Magyar Judo Szövetség felkérésére a Pápai Judo Akadémia első alkalommal rendezett felnőtt országos judo bajnokságot.

43 egyesület mintegy 130 versenyzője adta le nevezését a másodosztályú bajnokságra, melyen nem indulhatott olyan versenyző, aki 2019-ben súlycsoporttól függetlenül első osztályú ob-n 1-3. helyezést, U23-as-, junior, ifjúsági országos bajnokságok közül bármelyiken 1-2. helyezést ért el. A hölgyeknél és a férfiaknál egyaránt hét súlycsoportba várták a jelentkezéseket, a népes mezőnyben a Pápai Judo Akadémia hét cselgáncsozót indított. Pillér Gábor, a rendező egyesület elnöke elmondta, három szőnyegen folyamatosan zajlottak a küzdelmek, az egyesület szervezésből jelesre vizsgázott, nem mellesleg pedig versenyzőik szép eredményeket értek el.

- Korábban sem diák, sem felnőtt országos versenyt nem rendezhettünk Pápán, így a mostani egy megtiszteltetés és egyben igazi kihívás is volt számunkra. Úgy gondolom, ez a siker nem egy egyesület érdeme, ez a pápai judo sikere. A szövetség vezetői látják, milyen intenzív judo-élet folyik városunkban, ez egyfajta elismerése az évek alatt elvégzett kemény munkánknak.

Mezei Csaba, a Pápai Judo Akadémia vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, növendékeik parádésan szerepeltek, közülük is kiemelkedik Reiner Cecília, aki ismét példát mutatott mindenkinek, csípőproblémái ellenére vállalta a küzdelmeket, sajnos a sérülés megfosztotta egy újabb bajnoki címtől, így a nagyszerű negyedik helyen végzett. Szintén jól szerepelt Polz Anita, aki a 78 kilogrammos mezőny legidősebbjeként két vereséggel és két remek győzelemmel ért a dobogó alsó fokára. Az 57 kg-os lányok között Gajdosi Bianka ötödik lett, míg Mezei Virág bronzérmet szerzett.

- A legjobb eredményt Vörös Seron érte el, aki első mérkőzésén olyan brutális fojtással győzött, hogy ellenfele elájult - folytatta a szakmai felelős. - A döntőben Knetig Emőkével nézett farkasszemet, aki az idén már két felnőtt Európa-kupát nyert, de egy joghézag miatt indulhatott ezen a versenyen. Sajnos a tapasztaltabb bajai lány győzött, de a pápai judoka nagyot küzdött, jutalma egy ezüstérem lett. Az akadémia ezekkel az eredményekkel 72 bajnoki pontot gyűjtött.

A országos bajnokságra a Bakony Judo Klub négy ifjúsági versenyzővel nevezett, Pirit Rebeka szép versenyzéssel első felnőtt korosztályos versenyén a -63 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett. Tóth Réka az 52 kilogrammosok között az előkelő 5. helyezett lett, Szolga Gábor Zalán és Dékány Bálint a 81 kg-ban sajnos helyezetlenül zárt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!