Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját


2019-10-28 08:29:24  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját főképe
A Szent Anna Plébániához tartozó Szent József kápolna alapkövét 2003-ban tették le a felszámolt szovjet katonai temető helyén, a Külső-Veszprémi úton. Az építkezés a veszprémi érsekség és a pápai önkormányzat hozzájárulásából, valamint a hívők adományaiból és munkafelajánlásából valósulhatott meg. Az elkészült kápolnát 2005. október 30-án áldotta meg dr. Márfi Gyula érsek. A templom elsősorban a volt Kilián, Bocsor- és Igal lakótelepen élő hívek számára épült, nemcsak misézési céllal, hanem azért, hogy közösségi alkalmaknak is helyet tudjanak nyújtani.
Tegnap a kápolna felszentelésének 14. évfordulóján hálaadó szentmisét tartottak, amely körmenettel kezdődött a környékről.
A hívek körmenetben érkeztek

A szentmise keretein belül áldotta meg dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek a megújult toronysisakot.
Két évvel ezelőtt sérült meg a kápolna keresztje, s olyan műszaki állapotba került, hogy a szakemberek úgy döntöttek, le kell venni.
A kereszt veszélyessé vált, a királyfa eltörött, ezért mindenképpen le kellett vetetniük, s fel kellett újíttatniuk. A felújított toronysisak szeptember közepére készült el, s került vissza a régi helyére. A munkálatok három millió hatszázezer forintba került, ebből az egyházmegye és az önkormányzat 1-1 millió Ft-tal segítette a munkát, a hívek adománya egy millió négyszázezer forint volt. A fennmaradó kettőszázezret az egyházközösség tartalékaiból kifizették, azonban azt szeretnék, ha az év végéig ez a hiányzó kettőszázezer összegyűlne. Ezért aki legalább ötezer forinttal támogatja a hiányzó összeget, azt megajándékozzák egy kis kereszttel, ami az eltörött királyfából készül el Nagy József asztalosmester jóvoltából.
Salgó Ferenc köszöntet mondott minden támogatónak

A kanonok-plébános végül köszönetet mondott a Veszprémi Főegyházmegyének, kiemelten dr. Márfi Gyula nyugalmazott érseknek és Pápa Város Önkormányzatának, dr. Áldozó Tamás polgármesternek az egy-egy millió Ft-os támogatásért.
A kanonok-plébános felhívta a hívek figyelmét a Szent Erzsébet-napi jótékonysági összejövetelre is, ami idén is a JMSZK színházépületében lesz majd november 17-én, vasárnap 16 órakor. Jegyeket elővételben a plébánián és a templomban a szentmise után, valamint a gála napján a helyszínen lehet vásárolni. Az est fővédnökei dr. Udvardy György érsek és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő lesznek. A jótékonysági esten fellép Módri Györgyi, a veszprémi Petőfi Színház színművésznője, Babos Tibor, Kincses László, a Dé-Mol Társulat, a Kenderszer Népdalkör és Néptánccsoport, a nagyteveli Német Nemzetiségi Tánccsoport, Pusztai Tamásné és Tompa Melinda.
A szentmise a Himnusz hangjaival ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!