Világbajnokok a pápai légtáncosok


2019-10-25 21:32:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Világbajnokok a pápai légtáncosok főképe
Fantasztikus versenyzéssel, egy világbajnoki címmel és egy igen értékes hetedik helyezéssel tért haza a Kanadában megrendezett rúdsport és légtorna világbajnokságról a Pápai Légtorna Sportegyesület.

Páros légtorna karika szakágban Gyimóti Anna és Illés Zsófia, míg egyéniben Illés Viktória mérette meg magát Montrealban. A Nemzetközi Rúdsport Szövetség (International Pole Sport Federation) világeseményén hazánkat 17 sportoló képviselte. A lányok a sikeres vb kvalifikációs nemzeti bajnokságot követően rengeteget dolgoztak, hogy még jobban tökéletesítsék produkciójukat. A csapat felkészülését azonban nehezítette, hogy a verseny előtt két héttel új edzőterem után kellett nézniük, ráadásul az anyagiak előteremtése is emberfeletti munkát követelt tőlük.

- A csoport életében az eddigi legnagyobb megmérettetés volt a kanadai világbajnokság, melyre több hónapon keresztül heti három alkalommal készültünk - mesélte Győrffy Viola, a lányok edzője. - Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, hiszen párosunk megdöntötte saját világcsúcsát és aranyérmet vehetett át, szólóban pedig három helyet javítva a kvalifikációs versenyhez képest, Viki hetedik lett. A kötelező elemeken igyekeztünk a felkészülés során javítani, de a lányok annyira ügyesek voltak a magyar bajnokság során is, hogy csak apróságokra hívtam fel a figyelmet. Szeretném megköszönni a támogatók felajánlásait, cégek, magánszemélyek is segítették a versenyen való szereplésünket. Pápa város polgármestere, dr. Áldozó Tamás 500.000 forinttal támogatta egyesületünk részvételét a vb-n, továbbá biztosította a schwechat-i repülőtérre való oda-és visszaszállításunkat.

A négynapos világeseményen 26 országból több mint 250-en vettek részt. A Pápai Légtánc Csoport idén még két alkalommal áll színpadra, előbb egy budapesti, majd az év zárásaként egy székesfehérvári országos bajnokságon, ahol a teljes csapat a zsűri elé járul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!